Salah: Bu zalimlere karşı mücadelenin bir adımı

Salah: Bu zalimlere karşı mücadelenin bir adımı
1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, tutuklanmasının "zalimlere karşı mücadelenin bir adımı" olduğunu söyledi.

 

 

 

İsrail mahkemesince "şiddete teşvik" iddiasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, sevdiklerinin oluşturduğu destek konvoyu eşliğinde İsrail'in güneyindeki Bi'ru's-Seba (Beerşeba) Hapishanesi'ne gidişi sırasında yaptığı açıklamada,"Tutuklanmak, zalimlere karşı mücadelenin bir adımıdır. Hapishaneye gitmeme rağmen zalimlere karşı ümmetin zaferinin geldiğine inanıyorum. Cezaevine girişim kendimle baş başa kalma, kendimi hazırlama ve planlama dönemim olacak. Daha güçlü olarak dönmek için Allah ile beraber kaldığımız hapishanede Kur'an-ı Kerim okuyacak, sabrın güzelliğini tadacağız." dedi.

İslami Hareket lideri, "Mescid-i Aksa, herkesin kalbinde İslam'a ait olarak kalmaya devam edecek. Onu işgalcilere bırakmayacağız ve zafer bizim olacak. Aksa'yı savunmak, ümmet ve nesil kültürü oldu. Netanyahu hükümeti ve onun arkasında duran batılı destekçileri, benim tutukluluğumla meydanın kendilerine kalacağını, Aksa'yı bölme planlarında başarılı olacağını zannediyor. Ancak bunlar boş hayaller."diye konuştu.

"Kardeşlerim, sevdiklerim, cezaevine benimsediğim düşünce ve sabit duruşumla Allah'a tevekkül ederek giriyorum." şeklinde konuşan Salah, "Aranıza, Aksa'yı savunmak için yeni planlarla döneceğim." ifadelerine yer verdi.

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, Salah'ın 2007'de verdiği cuma hutbesinde "şiddete teşvik" ettiği suçlamasıyla 11 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi'nin, duruşmayı yeniden görerek, Salah hakkında 9 ay hapis cezası verdiğini duyurmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.