Arena'da şampiyonluk için dev adım!

Arena'da şampiyonluk için dev adım!
Şampiyonluğu yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 yendi ve şampiyonluk için büyük bir avantaj sağladı.

Galatasaray-Beşiktaş maçında gol perdesi 76’da ligin gol kralı Mario Gomez tarafından açıldı ve siyah-beyazlı takım şampiyonluk adına çok önemli bir galibiyete imza attı.
Ligin 32. haftasında kritik derbi maçında Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Şampiyonluk yolunda ilerleyen Kara Kartal, kritik bir galibiyete imza attı.

DERBİ OLAYLI BAŞLADI

14. dakikada Tosic ile Emre arasındaki ikili mücadele sonrası iki futbolcu arasında başlayan itişmenin ardından saha bir anda karıştı. Sabri’nin Tosic’e fiziki müdahalesi sonrası futbolcular Beşiktaş yarı sahasında itişmelere sahne oldular. Sahada yaşanan gerginliğin ardından Hakem Mete Kalkavan olayların yatışmasıyla birlikte Sabri ve Tosic’i sarı kartla cezalandırdı.

QUARESMA’YA TEPKİ

Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma, ikinci yarının ilk dakikalarında sol kanatta Beck'in gönderdiği topa yetişemeyince meşin yuvarlak taca gitti. Ardından sinirlerine hakim olamayan Portekizli futbolcu reklam panosuna tekme atarak yere düşürdü. Bu hareketi sonrası Quaresma’ya tribünlerden tepki geldi.

İLK YARIDA EŞİTLİK BOZULMADI

Karşılaşmanın ilk yarısında gol perdesi iki takım adına da açılmazken, bu devrenin 35. dakikasında Podolski’nin sert şutunda Tolga kalesinde devleşti. Ardından 40. dakikada Gomez’in sert şutunda Muslera kritik bir kurtarışa imza attı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İlk devrede Galatasaray, Beşiktaş’a karşı üstün bir oyun sergilerken, iki takımın açık ve atak futbolu beğeni kazandı. Beşiktaş ilk yarıda yüzde 46, Galatasaray ise yüzde 54’lük topla oynama oranı ile mücadele etti. Siyah-beyazlı takım rakip kaleye 8 şut gönderirken, 4 isabet sağladı, Galatasaray ise 4 şutta kaleyi bulamadı.

SOSA GOLÜ YAZAMADI

İkinci yarının başlamasıyla birlikte iki takım da açık oyununu sürdürürken, en net ataklar Beşiktaş’tan geldi. 47 ve 55. dakikalarda Sosa net iki fırsattan yararlanamadı. 47’de altıpasta kaleyi karşıdan gören pozisyonda Arjantinli yıldız Sosa, meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi. Aynı pozisyonun bir benzerini 55. dakikada yakalayan deneyimli orta saha yine altıpasta boş pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ

Maç boyunca siyah-beyazlı takımın şutlarına geçit vermeyen Muslera kalesinde devleşti. Muslera 68. dakikada 2 net şutu ve 69. dakikada da bir net şutta kalesinde kritik kurtarışlara imza attı.

68. dakikada Tosic’in 30 metreden vurduğu şutta topu kornere çelen Uruguaylı eldiven, ardından yine aynı dakikalar içerisinde Atiba’nın şutunda kalesini gole kapattı. Atağın devamında kullanılan köşe vuruşunda Sosa’nın net şutunda Muslera yine kritik bir kurtarışa imza attı.

MAÇIN İSTATİSTİKLER

Galatasaray - Beşiktaş karşılaşması Gomez’in kaydettiği tek golle siyah-beyazlı takımın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. 90 dakikalık süre boyunca ilk yarıda Galatasaray, oyuna hükmederken, ikinci yarıda ise Beşiktaş oyunun hakimiydi.

İkinci devrenin istatistiklerinde ise Beşiktaş yüzde 43, Galatasaray ise yüzde 57’lik topla oynama oranıyla mücadele etti. Siyah-beyazlı takım rakip kaleye 19 şut gönderirken bunların 10’unda isabet buldu. Ev sahibi Galatasaray ise 10 şutta 1 isabet sağladı. Galatasaray 467 başarılı pas yaparken, Beşiktaş 336 başarılı pas oranıyla maçı tamamladı.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 76’ya yükseltirken, Galatasaray ise 45 puanda kaldı.

Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Mete Kalkavan, Serkan Ok, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Linnes, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 84 Umut Bulut), Sabri Sarıoğlu, Sneijder (Dk. 73 Donk), Yasin Öztekin (Dk. 64 Sinan Gümüş), Podolski

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Tosic, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 71 Gökhan Töre), Sosa (Dk. 89 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 71 Cenk Tosun), Gomez

Gol: Dk. 76 Gomez (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 8 Podolski, Dk. 14 Sabri Sarıoğlu, Dk. 54 Sneijder (Galatasaray), Dk. 14 Tosic, Dk. 32 Olcay Şahan, Dk. 43 Marcelo (Beşiktaş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.