AK Parti'nin oy oranı düşer mi?

AK Parti'nin oy oranı düşer mi?
Gözler 22 Mayıs AK Parti olağanüstü kongresinde. Peki başa gelecek yeni genel başkanla birlikte AK Parti'nin oylarında bir azalma görülecek mi? İşte cevabı...

Genel sekreterlik, teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları toplanarak 'Sivil Tertip Komitesi' oluşturacak. Komite, kongreye ilişkin çalışmaları koordine edecek, kongrenin ana çerçevesini çizecek ve iş bölümü yapacak. Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kararını açıkladığı basın toplantısında vurgu yaptığı 'dava ruhu' hakim olacak. AK Parti'nin şimdiye kadar her kongresinin örnek kongre olduğunu belirten parti yönetimi, “Bu kongre de dava ruhuna yakışır şekilde olacak” değerlendirmesinde bulunuyor. Birlik-beraberlik vurgusunun hakim olacağı şölende AK Parti'nin 'tek aday geleneği' devam edecek. Partinin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmelerine büyük önem veren parti yönetimi, tek aday geleneğinin birçok polemiği de önlediğine vurgu yapıyor.

MESAJI OKUNACAK

AK Parti kaynakları, milletin oy vermediği bir ismin başbakan olmayacağını belirterek, genel başkan ve başbakanın kendi içlerinden birisinin olacağını kaydediyor. Kongrede AK Parti'nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okunacak. Ayrıca AK Parti'nin dava şuurunu gösteren videolar yayınlanacak. Kongreye Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkeden yüzlerce seçkin isim davet edilecek.

1468 DELEGE OY KULLANACAK

Ayrıca siyasi partiler, sivil toplum kuruluşu, sendikalar ve meslek odaları temsilcilerine de davet gidecek. HDP'ye ise kongre daveti gönderilmeyeceği konuşuluyor. Partideki çalışma grupları, kongreye katılacak delege sayısının tespiti için de çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 1468 delegenin 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'de oy kullanması bekleniyor.

Başka partide olsa kıyamet kopardı

GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş, AK Parti kongresini yorumladı. Kamuoyunda AK Parti'ye dönük algı konusunda bir değişiklik olmadığını belirten Aktaş, “Çünkü vatandaşın Sayın Cumhurbaşkanı ile kurmuş olduğu bir iletişim var, ona güveniyor” dedi. “Başbakanlık değişimi Türkiye'nin herhangi bir partisinde olmuş olsaydı kıyamet kopardı”diyen Aktaş, şunları söyledi: “Siyasette ve toplumun genelinde şöyle bir şey oluştu: Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu tasarruflar eninde sonunda bir mantığa, makullüğe oturuyor. Ağırlıklı olarak sayın Erdoğan'ın gücünden, karizmasından bahsedilir, benim kanaatim Erdoğan'ın siyasetteki en başarılı tarafı 'makul iş yapması'. Bir adım attığı zaman bunun partiye makul gelmesi, sokağa makul gelmesi ve oy verenlere makul gelmesi...”

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum