Atınç'tan Beşiktaş'a 1 milyon euro!

Atınç'tan Beşiktaş'a 1 milyon euro!
Beşiktaş'a Atınç Nukan'dan müjdeli haber geldi.

Red Bull Leipzig, Almanya Bundesliga'ya çımayı garantiledi ve Siyah Beyazlılar anlaşma gereği 1 milyon euro alacak.

Genç yıldızın takımı RB Leipzig, Almanya İkinci Ligi’nde Freiburg’u 2-0’lık skorla geçti ve Bundesliga’ya yükseldi. 22 yaşındaki stoperi Kırmızı-Beyazlılar’a 16 milyon TL’ye gönderen Kartal, dünkü maçla birlikte bonus olarak kasasına 3,3 milyon TL daha koydu.

Siyah-Beyazlılar’dan geçen sezonun sonunda RB Leipzig’e transfer olan Atınç Nukan’ın, yeni takımıyla en büyük rüyası gerçekleşti. 22 yaşındaki futbolcu, takımıyla Almanya 2. Ligi’nde bitime 1 hafta kala Bundesliga’ya yükselmeyi başardı. Dün sezonun 33. haftasında Karlsruher’i konuk eden Kırmızı- Beyazlılar, rakibini Emil Forsberg ve Rene Vollath’ın (kk) golleriyle 2-0’lık skorla devirerek lider Freiburg’un ardından Bundesliga’ya çıkmayı garantileyen ikinci takım oldu. Atınç Nukan, mücadeleyi yedek kulübesinde tamamlarken bu sonucun ardından genç futbolcu, Beşiktaş’ın kasasını doldurdu.

13 maçta görev yaptı

Beşiktaş’tan RB Leipzig’e 5 milyon Euro’luk (16 milyon TL) bedel karşılığında transfer olan 1,96’lık savunmacı, sözleşmesindeki özel madde sebebiyle takımı Bundesliga’ya çıktığı için Kara Kartal’a 1 milyon Euro (3,3 milyon TL) daha kazandırdı. Leipzig’le bu sezon 11’i ligde olmak üzere 13 maça çıkan başarılı futbolcu, rakip fileleri 1 kez
havalandırmıştı. RB Leipzig, Almanya 2. Ligi’nde sezonun son maçına 15 Mayıs’ta Duisburg deplasmanında çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.