Bitlis merkezli YDG-H operasyonu

Bitlis merkezli YDG-H operasyonu
Terör örgütü PKK/KCK'nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG-H) yönelik Bitlis merkezli operasyonlar gerçekleştirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik kapsamlı ve planlı çalışma yürütüldüğü" belirtildi. Açıklamada, çeşitli tarihlerde Bitlis merkezi ve ilçelerinde, 'Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, Terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği, Örgüt adına düzenlenen eylem ve faaliyetlere katıldığı, Silahlı terör örgütü üyesi olduğu, Terör örgütü propagandası yaptığı' ve 'Terör örgütüne eleman temin ettiği' tespit edilen kişilere yönelik çalışma yapıldığı" ifade edildi.

Haklarında adli tahkikat başlatıldı

Valilik açıklamasında, tamamı Bitlis Eren Üniversitesi öğrencisi olan ve yine Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÖDER) adı altında faaliyet gösteren 16 şahsın Bitlis merkezi, Tatvan ilçesi ve Muş'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındığı belirtilerek "haklarında adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Çalışmalar devam edecek

Şahısların ikametlerinde ve dernek binasında yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman, hakkında yasaklama kararı bulunan gazete, kitap, dergi ve örgütsel eğitim notu gibi materyallerin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eyleme karşı, halkın da desteğini alan güvenlik güçlerinin titiz, özverili mücadelesi ve koordineli çalışmalarının kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
 

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.