FETÖ’ye büyük şok!

FETÖ’ye büyük şok!
Hükümetin paralel yapıyla mücadelesi aralıksız devam ediyor. FETÖ/PDY’nin eleman devşirdiği okul, dershane ve yurtlardaki örgütlenmesine bir operasyon yapıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün okul ve yurt yapılanmasına yönelik Adana, Mersin, Amasya, Kayseri, Konya, Ankara ve Samsun’da düzenlenen operasyonda, 39 kişi gözaltına alındı.

BÖYLE KANDIRMIŞLAR

Bu kişilerin, okul ve yurtları örgütün insan kaynağı gibi kullandığı, zeki ve başarılı Anadolu çocuklarını burs veya iyi gelecek vaadiyle kandırarak örgüte devşirdikleri belirlendi.

Türkiye genelinde iki buçuk yıl içinde FETÖ/ PDY ile ilişkili hakkında soruşturma açılan 3 bini aşkın kişiden 629’u tutuklandı.

feto_pdy_artik_devsiremeyecek_1462836829_4233.jpg

SON 1 AYDA NELER OLDU?

Örgütün emniyet, ordu ve yargı içindeki uzantılarıyla ilgili bin 800 kişi hakkında açılan soruşturmanın ardından, son dönemde okul ve yurtlardaki yapılanmasına yönelik operasyonlar arttı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Aksaray, Adana, Şanlıurfa, Erzurum merkezli operasyonlarda son bir ayda gözaltına alınan yaklaşık 700 kişiden, 164’ü tutuklandı.

Örgütün özellikle Anadolu’daki dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarını hedeflediği ortaya çıktı. Yatılı dershanede burs ya da ‘abla’ veya ‘abi’lerin olduğu evlerdeki özel derslerle yardım ediyor görüntüsü veren FETÖ/PDY’nin, zihinlerini devşirdikleri çocuk ve gençleri örgüte kattıkları tespit edildi.

KARİYER VAADİ

Terör örgütünün, ders ve bursun yanı sıra öğrencileri kendilerine bağlamak için emniyet, ordu, yargı, üniversite yapılanmasında iş, yurtdışında kariyer gibi vaatlerde bulundukları da belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında terör örgütü PKK/PYD ile Ermeni terör örgütü Asala ile FETÖ/PDY mensuplarını yan yana eylem yaptıkları görülmüştü. Bu duruma dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paralel çete, milletimizin çocuklarının rızkından keserek verdikleri hayrı, Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekti. Hizmet diyerek devşirilen Anadolu çocukları ülkemizin itibarını lekelemek için kullanılıyor” ifadesini kullanmıştı.

TEK TEK KAPANIYOR

FETÖ/PDY’nin hem eleman devşirdiği hem de toplu beddua seanslarının yaptırıldığı yurtların  yüzde 65’i kapandı. Mevcut yurtlar ise kira yerine şahıs üzerine olduğundan zoraki devam ettiriliyor. Yurtları yeniden toparlamak için imaj değiştirip şahıslar üzerine açmaya çalışıyorlar. Bu yüzden bazı öğrenciler buraların örgüte ait olduğunu bilmeden kayıt yaptırıyor. Örgüte bağlı olan ve sayıları binlerle ifade edilen evlerin ise %70’i kapanmış durumda.

 Star

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum