İran Yargı Erki Başkanı'ndan Ruhani'ye uyarı

İran Yargı Erki Başkanı'ndan Ruhani'ye uyarı
İran Yargı Erki Başkanı Laricani'den, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye uyarı geldi. Başkan Laricani, gündemdeki "Dil eğitimi" konusunda ülkenin dini lideri Ali Hamaney'e muhalefet etmemesi uyarısında bulundu.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Sadık Amuli Laricani, Yargı Erki Halkla İlişkiler Departmanı çalışanlarına yaptığı konuşmada, "Yetkililer, dini liderin buyruklarına karşı gelme şeklinde anlaşılacak söylemlerden kaçınmalıdırlar" dedi.

Laricani, "Biz, dini liderin buyurduğu gibi dil eğitimine karşı değiliz. Fakat bazıları bunu kültürel dönüşüm için kullanıyor" ifadesini kullandı.

"Farsça değil İngilizce teşvik ediyor"

Ülkenin en üst düzey otoritesi kabul edilen dini lider Hamaney geçen hafta Pazartesi günü öğretmen ve eğitimcilere hitaben yaptığı konuşmada, çocuk ve gençler arasında yabancı kültürün yaygınlaşmasına yol açtığı gerekçesiyle ülkede İngilizce eğitimin teşvik edilmesini, "Maalesef bazı yerlerde Farsça yerine İngilizce teşvik ediliyor. Artık iş İngilizce'nin okul öncesi çocuklara öğretilmesine kadar vardı" şeklinde eleştirmişti.
Ruhani, "Halk istediği dili öğrenmeli" demişti

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Hamaney'in konuşmasından iki gün sonra Öğretmenler Haftası münasebetiyle katıldığı törende, "Halk kaç dil öğrenmek istediğine kendisi karar vermeli. Biz, gelecek nesillere bilime daha rahat ulaşma imkanı sağlayacak, daha fazla iş imkanı getirecek ve dünya ile ekonomik ilişkilerimizi kolaylaştıracak bir dil öğretmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.