Öldürülen PKK'lı bakın kim çıktı!

Öldürülen PKK'lı bakın kim çıktı!
Şanlıurfa’da eylem hazırlığında iken öldürülen PKK'lı teröristin kimliği belli oldu.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Diyarbakır istikametinden gelen 72 EP 364 plakalı aracın şüphe üzerine durdurulmak istendiği, bunun üzerine kaçmaya başlayan araçtakilerin yola atılan kapanı geçerek, polislere ateş açtığı belirtildi.

CÜNEYT AYDAR ÇIKTI

Aracın durdurulmasının ardından çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, ölü ele geçirilen teröristin Siirt nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu "Herokol" kod adlı Cüneyt Aydar olduğu bildirildi.

DAĞLICA VE AKTÜTÜN SALDIRILARINA KATILMIŞTI

Terörist Aydar'ın 2003 yılında dağ kadrosuna katıldığı, 2007'deki Dağlıca ve 2008'deki Aktütün Karakolu saldırılarına katıldığı belirtilen açıklamada, "2009 yılında Yüksekova'da bir polisi şehit etmiş, 2008 yılında da Yüksekova'da korucuyu kaçırıp şehit etmiş, 2010 yılında da Yüksekova'da uzman çavuşumuzu şehit etmiştir. Örgütün Zağros sahası Çarçela taburunda görevli olan terörist, Yüksekova'da örgüt adına para toplanmasından da sorumludur." ifadesi kullanıldı. PKK terör örgütü mensuplarının Şanlıurfa'da eylem yapmak için geldikleri kaydedilen açıklamada, teröristlerin bulunduğu araçta çok sayıda el bombası, mühimmat ve silah ele geçirildiği bildirildi.

İŞADAMI GÖRÜNTÜSÜ VERMİŞ

Yaralı ele geçirilen terörist İsmail Kaya'nın da Aydar'ın şoförlüğünü yaptığı belirtildi. Bu arada ölü ele geçirilen teröristin, yol kontrollerinde yakalanmamak için kendisine iş adamı görüntüsü verdiği, bundan dolayı da takım elbise giyerek otomobilin sağ arka koltuğuna oturduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.