Çarpıcı açıklama: Asıl hedef Türkiye’dir!

Çarpıcı açıklama: Asıl hedef Türkiye’dir!
Abdurrahman Mustafa, "Halep gibi, hep dile getirdiğimiz gibi asıl hedef Türkiye’dir. Asıl hedef Türkmenlerdir" dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde, Akif’in Asımları Topluluğu tarafından ’Geçmişten Günümüze Türkmen Eli’ adlı panel düzenlendi. Panele,Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk konuşmacı olarak katıldı.  

Panelde konuşan Abdurrahman Mustafa, Suriye’deki Türkmen varlığının haritadan silinmek istendiğini söyledi. Suriye Türkmenlerinin kendi topraklarında varoluş mücadelesi verdiğini kaydeden Mustafa, şunları söyledi:
 
"Bizler 2 yıldır ’Halep’in güvenliği Türkiye’nin güney sınırlarının güvenliğidir. Bayırbucak’ın güvenliği Hatay’ın güvenliğidir’ derken, güvenli bölgede ısrar ederken bugün yaşananları öngörmüştük.

 Halep gibi, hep dile getirdiğimiz gibi asıl hedef Türkiye’dir. Asıl hedef Türkmenlerdir. Halep’e düşen bombalarla Kilis’i hedef alan bombalar da aynı kirli oyunun parçasıdır.

Halep’in DAEŞ teröründen temizlenip yeniden Türkmen vasfı kazanması Suriye Türkmenleri kadar, Türkiye’nin güvenliği için de elzemdir.

Türkiye’nin güney sınırı boyunca uzanan Suriye Türkmen bölgelerinin varlığını koruması ve güçlenmesi Türkiye’nin güvenliğinin garantisidir. Bugün görüyoruz, görüyorsunuz Halep’te insanlık tedavülden kaldırılmıştır."  
 
Güvenli bölgenin bilimsel, teknik ve askeri olarak mümkün olduğunu ancak uluslararası küresel güçlerin bunu istemediğini kaydeden Abdurrahman Mustafa, "Türkiye bunu çok talep etti, Suriye muhalefeti talep etti, başta da Türkmenler. Köylerimiz orada olduğu için ’bizi ancak güvenli bölge korur’ diye biz dile getiriyoruz.

Bu güvenli bölgenin Türkmenler için getirisini ve götürüsünü de görmek lazım. Ama maalesef Türkiye bu kadar ısrar etmesine rağmen ABD bunu ısrarla istemiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.