Nizami'nin idamı İstanbul'da protesto edildi!

Nizami'nin idamı İstanbul'da protesto edildi!
Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanlığı, Bangladeş’te devam eden baskıları ve Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesini Saraçhane Parkı’nda toplanarak protesto etti.

Saraçhane Parkı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Bangladeş’te yaşanan baskılar ve Motiur Rahman’ın idam edilmesini protesto etti. Protesto eylemi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından AGD İstanbul İl Başkanlığı adına bir basın açıklaması yapıldı.

İslam coğrafyasında provakatif olaylarla bölge insanının birbirine düşürüldüğünü ifade eden Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, “Bugün Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provakatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir. İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzeri Bangladeş’te yaşanmaktadır. Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde ‘insanlığa karşı suç işlediği’ gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onandı. Maalesef birkaç saat öce infaz edilerek şehit edilmiştir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş’te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır’’ ifadelerini kullanarak uygulanan idam kararına tepki gösterdi.

Verilen idam kararlarıyla Bangladeş’te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceğini vurgulayan Bulut, “Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır’’ diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı tarafından yapılan basın açıklamasın ardından, Bangladeş’te idam edilen Motiur Rahman için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar edilirken grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.