Gülen komşularını da ürküttü

Gülen komşularını da ürküttü
Fetullah Gülen'in ABD Pensilvanya'daki dış dünyaya kapalı hayatı bölge halkını da ürküttü.

 

 

Hakkında yakalama kararları bulunan, 6 davada "1 numaralı sanık" olarak yargılanan Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'in ABD'de dış dünyaya kapalı yaşamı bölge halkında da tedirginliğe neden oluyor.

Pennsylvania'nın Saylorsburg kasabasında yaşayan Gülen'in malikanesi, gözlerden uzak bir çiftliğin içinde bulunuyor. Binanın ve müştemilatının bulunduğu bölgeyi dışarıdan görmek mümkün değil. Kompleksin girişinde ise Amerikalı silahlı özel güvenlik görevlileri bulunuyor.

Kompleksin girişine ise yeni bir tabela asıldığı görüldü. Tabelada "Golden Generation, Worship and Retreat Center" (Altın Nesil, İbadet ve İnziva Merkezi) ifadesi yer alıyor.

"Endişe ediyoruz"

Malikanenin karşısındaki tepede yaşayan yaşlı bir çift, söz konusu komplekse ve burada yaşananlara ilişkin endişelerini dile getirdi.

İsminin Peggy olduğunu ancak soyismini vermek istemediğini belirten kadın, "Gizlilik insanlarda şüphe uyandırıyor. ABD'de insanlar açıktır. Herkes sizin bahçenize gelip sizinle konuşabilir ama bunların ilk işi girişe bir bariyer koymak oldu. Dolayısıyla içeri giremiyorsunuz. Arkada neler olduğunu göremiyorsunuz." dedi.

Peggy, "İnsanlar içeride ne olduğunu bilmediği için tedirginlik duyuyor. Buradan sürekli gözetleme uçakları geçiyor. Bu vadinin fotoğraflarını çekiyorlar sürekli." diye konuştu.

Kadının eşi de Gülen'in kaldığı yerle ilgili korkuları olduğunu belirterek, "Türkiye burada yaşayan kişiyi geri alsın." dedi. İsmini vermek istemeyen adam, ABD hükümetinin mekanda yaşayanlarla sürekli irtibat halinde olduğunu savundu.

haber-2016-05-20160511_2_16650131_9915561.jpghaber-2016-05-pensilvanya_555_1.jpghaber-2016-05-pensilvanya_555_2.jpgthumbs_b_c_68ebfde6a6d7751e3f53c05ec1de7ee1.jpg

"Hocamız şu an meşgul"

Fetullah Gülen'in çiftliği yakınlarında bulunan bir akaryakıt istasyonunun Filistin kökenli sahibi de, kuruluşun bir kez iftar davetine katıldığını, davette birçok dinden insanlar bulunduğunu ancak Gülen'i göremediklerini söyledi.

İstasyon sahibi, Gülen'le ilgilenen görevlilere "Kendisiyle görüşemez miyiz?" diye sorduklarını ancak "Hocamız şu an meşgul sizinle görüşemez" yanıtını aldıklarını anlattı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum