"Ne büyük kompleksiniz varmış"

"Ne büyük kompleksiniz varmış"
Bakan Işık, yerli otomobilin Tesla'yı geçemeyeceğini düşünenlere yanıt verdi; "Tesla'yı geçeceğiz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde gerçek zamanlı i̇şletim sistemi kullanılacağına yönelik açıklamalarına ilişkin, "Tesla ile bizim araç kıyaslanır mıymış? Niye kıyaslanmasın iddialı söylüyorum, biz savunma sanayi için geliştirdiğimiz sistemi otomobile aktardığımız zaman Tesla'nın önüne geçeceğiz" dedi.

Bakan Işık, "Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı"na katıldı

Dünyada nesnelerin interneti tartışılırken, Türkiye'de kurumların birbiriyle "konuşmadığına" işaret eden Işık, kurumlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. "Türkiye'de kurumları birbiriyle konuşturmak zorundayız" diyen Işık, bu nedenle çalıştayların çok önemli olduğunu, çıktılarının takip edilmesi gerektiğini ve burada Türkiye'de uygulanabilir fikirlerin ortaya çıkacağını ifade etti.

"Tesla'yı geçeceğiz"

Yerli otomobil konusunda sürdürülen çalışmalara da değinen Işık, "Savunma sanayinde kullandığımız 'Gerçek Zamanlı İşletim Sistemini Türk otomobilinde kullanacağız ve bu bizi Tesla'nın önüne geçirecek' dedim. Bazı yorumlara bakıyorum, ne kadar büyük kompleksi olanlar varmış. Tesla ile bizim araç kıyaslanır mıymış? Niye kıyaslanmasın, iddialı söylüyorum, biz savunma sanayi için geliştirdiğimiz sistemi otomobile aktardığımız zaman Tesla'nın önüne geçeceğiz. Kendimize birikimimize, insanımıza, güveneceğiz ve geleceği bu öz güvenle yürüyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Göktürk 2 yenileniyor

Işık, Türkiye'nin kendi uydusunu yapıp, uzaya fırlatma noktasına geldiğini anlatarak, 2018'in sonuna kadar Göktürk 2 yenileme projesini tamamlamayı hedeflediklerini ifasde etti. Uydunun teknik özellikleri ve proje sonunda kullanılacağı yerler hakkında bilgi veren Işık, 30 santimetrenin altında çözünürlüğe sahip, yeni yer gözlem uyduları geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türksat 6A için 2019 hedefi

Türksat 6A'nın programa uygun olarak devam ettiğine değinen Işık, 2019 sonuna kadar bu uyduyu fırlatmak istediklerini dile getirdi. Işık, Türksat 6A'yı tamamlayarak, kendi haberleşme uydusunu üreten ülkelerinden biri konumuna gelmek istediklerini belirterek, Türkiye'nin kaynak sıkıntısı olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum