Elitaş'tan Kılıçdaroğlu'na sert cevap!

Elitaş'tan Kılıçdaroğlu'na sert cevap!
Ekonomi Bakanı Elitaş, "başkanlık sistemi kan dökülmeden gelemez" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert cevap verdi.

'SEN DARBECİ MİSİN'

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, CHP Lideri'nin, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine "Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun?" diyerek sert çıktı.

TOBB'un 72. Genel Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve davetlilerin katılımıyla Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğine yönelik açıklamalarına ilişkin de şunları kaydetti:

"Anamuhalefet partisinin genel başkanı diyor ki 'Eğer bu anayasayı değiştirirseniz, kan dökülmeden değiştiremezsiniz.' Bu ne zihniyet Allah aşkına? Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun? Anayasa, milli idarenin temsilcisi TBMM üyeleri tarafından oturulur, konuşulur. Yazılır, tartışılır, sivil toplum örgütleri de bu konuda kanaatlerini oluşturur ve TBMM'nin değerli üyeleri kanaatlerini bildirir. Arkasından yüce milletin huzuruna gider. Yüce millet eğer anayasaya 'evet' diyorsa, buna herkes 'evet' demek zorundadır. Sen milletin iradesini yok sayacaksın, görmeyeceksin, onları 'dağdaki çoban' diye niteleyeceksin ama bir CHP'li bu anayasanın değişikliği konusunda 'Türkiye kan gölüne dönmeden değiştirilemez' deme hakkına sahiptir, diyeceksin. Sonra da kalkacaksın burada demokrasi havariliği yapıp demokrasi nutukları atacaksın. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye sizin zihniyetinizi çağ dışı bırakalı uzun zaman oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.