ABD ağzındaki baklayı çıkardı!

ABD ağzındaki baklayı çıkardı!
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken Suriye'de bölünmeden yana olmadıklarını, yeni yönetimin seküler olmasını istediklerini söyledi.

Telekonferans yöntemiyle gazetecilere açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken, Suriye'de muhtemel bir Kürt devleti kurulması halinde ABD'nin tavrının ne şekilde olacağı sorusuna, ülkesinin bu konudaki yaklaşımının başından beri değişmediği ve değişmeyeceğini belirterek şöyle cevap verdi.

"SEKÜLER BİR SURİYE İSTİYORUZ"

"Suriye'yi bir arada tutacak birleşik Suriye'den yanayız. Kurumların bütünlüğünden, herkese eşit mesafede seküler yönetimden yanayız. Bölünme ülkedeki mevcut problemleri çözmek yerine daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Hedefimiz Suriye'yi bir arada, bütün olarak tutmak ve ülkede siyasi geçişin sağlanması."

KİLİS'E ATILAN ROKET MERMİLERİ

Suriye sınırından Kilis'e yapılan saldırılarla ilgili soruya Blinken şu yanıtı verdi:

"Suriye'den Türkiye'ye DAEŞ'in yaptığı saldırılardan oldukça kaygılıyız. Bu konuda Türk makamları ile yakın temas ve koordinasyon halindeyiz. Dün Türk mevkidaşım Feridun Sinirlioğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Ayrıca iki ülke askeri makamları da temas halinde. DAEŞ'in Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde gerçekleştirdiği saldırıları son derece ciddiye alıyor ve müttefikimiz Türkiye ile yakın temas ve koordinasyona devam ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum