Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ten polise saldırı açıklaması

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ten polise saldırı açıklaması
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Vali Küçük, Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıyı organize eden teröristin öldürüldüğünü belirtti. Vali Küçük açıklamada, “Arkadaşlar soruşturma sürüyor. Tabi bu eylem için nereye gidiyorlar, elimizde bir yaralı var. Bir de zaten siz de basından takip ettiniz. Öldürülen kişi Aktütün Karakolu baskınında organizasyon içinde olmuş. Ben güvenlik güçlerine çok teşekkür ediyorum. Urfamızı korumaya ahdettik. Urfamızın bu tür olaylardan uzak durması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu olay da bunun bir göstergesidir. Adli süreç devam ediyor. Nedir, nereye gidiyor onları şu anda ben de bilmiyorum. Eğer geçseydiler eylem nerede olacaktı bunlar daha sonra açığa çıkacaktır” dedi.

OTOMOBİLDEN SİLAH VE EL BOMBASI ÇIKTI
Teröristlerin üzerinde ne tür mühimmat çıktığı konusunda bilgi veren Vali Küçük, "Silahlar var, el bombaları ve benzeri bombalar var. Bir yaralı var. Tahkikat devam ediyor. Şanlıurfa'ya mı yoksa başka bir yere mi gidiyorlardı, bunu bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

BU KONUYLA İLGİLİ ŞANLIURFA’DA BİR OPERASYON YOK
Dünkü saldırıyla ilgili Şanlıurfa’da herhangi bir operasyon yapılıp yapılmadığı sorusuna da cevap veren Vali Küçük,”Aldığımız tedbirler devam ediyor. Bunlar Şanlıurfa ile ilgili kişiler değildi, başka yerden geliyorlardı. Bağlantılı, ilgili kişiler araştırılıyor ama bu kişilerle bağlantılı herhangi bir operasyon yok” dedi.

ÖNLEMLER EN ÜST SEVİYEDE
Şanlıurfa’da alınan önlemler hakkında da bilgi veren Vali İzzettin Küçük, "Şanlıurfa’da ekstranın ekstrası önlemler var. Bazılarını söyleyebilirim ama bazılarını söyleyemem. Bir alışveriş merkezinde, toplu olan yerlerde bizim çok sayıda sivil polisimiz var. Vatandaş tanımayabilir ama umduğumuzdan daha çok sivil polis var. Özellikle kalabalık yerlerde. Arka mahallelerde istihbarat teşkilatlarımız sürekli çalışma içerisinde. Dünkü hadise de zaten tesadüfi bir hadise değil. Yani geçiyorduk, baktık, bu teröristmiş değil, bir istihbarat sonucu olan bir şeydi. Bunun dışında istihbarat çalışmalarımız çok derin ve çok güçlüdür ama muayyen olmayan yol kontrolleri çok sıkıdır. Şehrin girişi, çıkışı, her tarafında vardır. Tekrar söylüyorum, şehrin ana arterleri, özellikle kalabalık yerlerde çok sayıda sivil polis görevlidir. Vatandaşlarımız müsterih olsun, Şanlıurfalılar gönül rahatlığıyla yaşamlarına lütfen devam etsin. İnşallah bizim aldığımız tedbirlerle Şanlıurfa herhangi bir kazaya uğramayacaktır” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.