150 bin memur işinden olabilir!

150 bin memur işinden olabilir!
2010 yılında yapılan KPSS sınavıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruların en az 12 gün önce sızdırıldığını kesinleştirdiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 808 bin kişinin girdiği 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının iptali istemine ilişkin davayı gören Ankara 1. İdare Mahkemesi’ne önemli bir yazı gönderdi.

Mahkemenin ara kararı üzerine gönderilen savcılık yazısında, sızdırılan soruların görüntüsüne de yer verildi.

Savcılık yazısında, “2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir” denildi. Bu tespit, 808 bin kişinin girdiği 2010 KPSS’de Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarının iptal edilme ihtimalini artırdı. İptal kararı çıkarsa kopyacıların yanı sıra emeğiyle sınavı geçen yaklaşık 150 bin kişinin de memuriyeti tehlikeye girecek. Ancak yargı kaynakları, devletin mağ- duriyetleri giderici bir adım atacağı görüşünü dile getiriyor. 

‘SORULARIN ÖNCEDEN ELE GEÇİRİLDİĞİ KESİN’ 

Başsavcılıktan mahkemeye gönderilen yazıda, özetle şu tespitlere yer verildi. 

-2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir. 

-Hakkında iddianame düzenlenecek yaklaşık 2 bin 600 dolayında şüpheliyle ilgili soruşturmamız devam etmektedir. 

-230 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 16’sı tutuklu 51 şüpheli hakkında ikinci iddianame düzenlendi. 

-3 tutuklu ÖSYM çalışanı hakkında hazırlanan iddianame değerlendirme aşamasındadır. Söz konusu şüpheliler aynı zamanda ÖSYM Soru Hazırlama Birimi’nde görev yapıyordu.

Savcılık, soruların sızdırıldığına dair jandarma, emniyet ve TÜBİTAK raporunu da mahkemeye gönderdi. Savcılık ayrıca Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarına ait sızan soruların fiziki örneklerini de mahkemeye sundu. Soruların sınavda çıkanlar ile bire bir aynı olduğu ve doğru şıkların koyulaştırıldığı belirtildi.

Haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.