Dursun Özbek'ten müjde!

Dursun Özbek'ten müjde!
Dursun Özbek, yapılması planlanan spor salonunun, 10 yıllık isim hakkı sponsorluğu ile sağlanacağını, ayrıca bu salonun yıllık 10 milyon dolar kira getirisi olacağını söyledi.

Galatasaray Adası’nda gerçekleşen Galatasaray Mayıs ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, TT Arena’nın yanına yapılması planlanan spor salonu ve TT Arena’nın kapatılamayan çatısı hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, “Bildiğiniz gibi geçmişte hem mali genel kurulda hem de divan kurullarında bilgisini vermiştim. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede Arena’nın yanındaki projeyi geliştirerek 12 bin kişilik bir salon için izin aldık. Onlar da aynı soruyu sordular ‘niye yapıyorsun’ diye. Onlara götürdüğüm projeyi şu şekilde genişletiyorum dedim ve bizim sizle kaç tane davamız var. 20’ye yakın davamız var. Bunların en önemlisi stat çatısı. Üst kullanım hakkı önemli bir husus. Bu husus kulübede mali destektir.

Geçmiş dönemde konuya ilgi duymuştum fakat çok detaylı bilmiyordum. Konuyu inceledikten sonra Gençlik Spor bizi ‘Sen bunu borç içinde nasıl yapacaksın’ dedi. Bu tip salonların isimleri çok önemli. Dolayısıyla bazı finansman kuruluşları ve firmalarla 10 yıllık isim hakkının kullanımının verilmesiyle buranın finansmanını sağlamak mümkün. ‘İyi o zaman, stadı ne yapacaksın’ dediler. Üstünü kapatmıyorsun. ‘Sayın Genel Müdürüm biz Galatasaray olarak sizin tapu sahibi olduğunuz bir salon yapıyoruz. Aramızda bir alacak verecek olmasın. Ben size salonu yapmaya taahhüt ediyorum’ dedim. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımın önüne de geldi, hatta Sayın Cumhurbaşkanı Galatasaray’ın büyüklüğüne yakışacak şekilde 15 bin kişilik olması gerektiğini Sayın Spor Bakanının da yanında söyledi” dedi.

YILLIK 10 MİLYON KİRA GELİRİ

Herkesi bu salonu yapmaya pozitif bakmasını gerektiğini vurgulayan Başkan Özbek, “İdari manada düşündüğümüz zaman futbol ve basket oynayacağımız salon yan yana. Basket maçını oynayalım oradan futbol maçına girelim. Voleybolu oynayalım, oradan futbol maçına geçelim. Galatasaray’ın TT Arena’nın yanına kapalı spor salonu yapılması için bütün proje hazırlıkları bitti. Önümüzdeki hafta inşallah proje üzerine kaşeleri alacağız İnşallah Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden başlayacağız. Bu salonu ayrıca 10 milyon dolar kira getirisi getirecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.