Cumhurbaşkanı bu yıl orada olamayacak!

Cumhurbaşkanı bu yıl orada olamayacak!
7 Haziran seçim sonuçlarının ardından ilk defa kamuoyunun önüne 11 Haziran’da gerçekleşen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Mayıs Cuma günü 5. düzenlenen Uluslararası Öğrenci Mezuniyet törenine katılamayacak.

14 Mayıs’ta İstanbul’da kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikahı nedeniyle İstanbul’da olacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl 7 Haziran seçimlerinin ardından birkaç gün evinde dinlenmiş ve kamuoyunun karşısına çıkmamıştı.

7 Haziran seçim sonuçları için ne diyeceği merak konusu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Haziran’daki gerçekleşen ve dünyanın dört bir tarafından Türkiye’de yüksek öğrenim görüp mezun olan 4 bin öğrenci katılmıştı.


Öte yandan Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) organizasyonunda birçok kamu kurumunun yürüttüğü Türkiye Bursları kapsamında bu yıl 5. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni 13 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı törende bu yıl ilk defa kariyer günleri de düzenlenecek.

ATO Kongre Salonunda YTB ile DEİK işbirliğinde 5. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni, Kariyer Günleri temasıyla birlikte iki güne yayılacak programın ikinci gününde Türkiye’den mezun olan uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinde faaliyet gösteren Türk firmaları ile görüşme imkanı bulacak.

Programa 2016 yaz dönemi itibariyle mezun olacak Türkiye Burslusu veya kendi imkanlarıyla öğrenim gören uluslararası öğrencilerden yaklaşık 5.000 kişi katılım sağlayacak. Halihazırda 160 ülkeden 60.000 kişilik bir Türkiye Mezunları ailesi mevcut olup yeni mezun olan öğrencilerle birlikte Türkiye Mezunlarının sayısı daha da artacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.