Putin'den tehdit gibi açıklama

Putin'den tehdit gibi açıklama
Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, “Gücümüzü sınamak isteyenler çıkarsa her türlü ablukayı kırmaya hazırız” şeklinde konuştu.

2015 yılının Kasım ayında karanlıkta kalan Kırım’a enerji akışı tam olarak sağlandı.
Rusya tarafından başlatılan Kırım’a elektirik hattı projesinin 4. ve son ayağı dün tamamlandı.

Uzun süre elektrik sıkıntısı yaşayan Kırım halkına, Rusya Devlet BaşkanıVladimir Putin, “Bu konuda daha fazla sıkıntı yaşamayacağınıza dair garanti veriyorum” dedi.

İlki 2 Aralık 2015’te açılan enerji hatlarına 15 Aralık ve 14 Nisan 2016 tarihlerinde yenileri eklenmişti, 4 ve sonuncu nakil hattı da 11 Mayıs’ta açıldı.

Rusya’nın Soçi kentindeki evinden video bağlantısıyla açılış konuşması yapan Putin, “Kırım’ı Rusya’ya bağlayan bu enerji hattının yapımında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kırım’a uygulanan bu enerji ablukasını kısa zaman içerisinde aşmayı başardık. Bundan sonra da gücümüzü sınamak isteyenler olursa her türlü ablukayı kırmaya hazırız” dedi.

SABOTAJ EYLEMİ

2014 yılında Rusya’nın ilhak ettiği Kırım elektriğini Ukrayna’dan alıyordu. Geçen yıl Kasım ayında Ukrayna’dan Kırım’a giden elektrik direkleri kimliği tespit edilemeyen kişilerce patlatılmıştı.

2 milyon Kırımlı’nın elektriksiz kaldığı bu olayda, Kiev sabotajlarla ilgisi olmadığını iddia etmişti.

Sabotaj eyleminden sonra Rusya’dan Kırım’a elektrik hattı çekileceği açıklanmış ve 3.2 milyar dolar yatırım yapılarak bu projenin inşası başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.