İşte Can Dündar’ı vurmaya çalışan Murat Şahin’in ifadesi

İşte Can Dündar’ı vurmaya çalışan Murat Şahin’in ifadesi
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a gerçekleştirilen silahlı saldırı olayında tetiği çeken Murat Şahin’in savcılık ifadesine ulaşıldı.

İşsiz olduğu öğrenilen Şahin'in "Silahı arkadaşımdan parasız aldım. Amacım ses getirmekti" dediği öğrenildi.

Şahin'in telefon kayıtlarında yapılan incelemede ise 12 bin liraya silah temin ettiğine dair bulgular elde edildi. Dündar'ı öldürmeyi amaçlamadığını söyleyen Şahin, kendisini hiç kimsenin azmettirmediğini saldırıyı hür iradesi ile gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

12 BİN LİRAYA SİLAH

Murat Şahin silahı arkadaşından evine hırsız girdiğini gerekçe göstererek karşılıksız aldığını iddia etse de olay ardından üzerinden çıkan Nokia telefonda bulunan kısa mesajlarda 12 bin liraya silah temin ettiğine ilişkin bilgiler ele geçirildi. 29 Nisan günü Mehmet K. isimli kişi tarafından gönderilen mesajlarda çeşitli silah modellerinden ve fiyatlarından bahsediliyor ve 12 bin liralık silah konusunda mütabık kalındığı anlaşılıyor. İfadesinde işsiz olduğunu söyleyen Murat Şahin'in olaydan hemen önce adliyeye ticari taksi ile gidip gelmesi ve 12 bin liraya silah temin etmesi de dikkat çekiyor.

İstanbul Adliyesi önünde 6 Mayıs'ta meydana gelen saldırıda Murat Şahin gözaltına alınmış, olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralanmıştı. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden, silahlı saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin tutuklanmıştı.

SİLAHI VEREN GÖZALTINDA

Dün Şahin'in olayda kullandığı silahı temin ettiği tespit edilen Sabri B. gözaltına aldı. Diğer taraftan polis, Sabri B.'nin saldırının azmettiricisi olma ihtimali üzerinde de duruyor. Yüklü miktarda kumar ve ödenmemiş kira borcu olduğu belirlenen zanlı Şahin ifadesinde eylemi "hür irademle yaptım" dese de polis, diğer şüphelilerle arasındaki para trafiğini inceliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.