Soma'da eşini kaybeden anneler çocuklarıyla hayata tutunuyor

Soma'da eşini kaybeden anneler çocuklarıyla hayata tutunuyor
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen maden faciasında eşlerini kaybeden acılı anneler eşlerinden kalan çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

Soma maden faciasının 2. yıl dönümünde madende hayatını kaybedenlerin yakınları acılarının hala dün gibi içlerinde yaşatıldığını ifade edenlerden biri olan ve 14 şehit veren İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Köseler Mahallesi'ndeki madenci aileleri, acılarını şehitlerin emaneti çocuklarla yakından ilgilenerek hafifletmeye çalıştıklarını açıkladı.

ACILARI HALA TAZE

Soma'daki maden faciasında oğulları Murat ve Şerif'i kaybeden Ali Gezgin, facianın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu, hayatlarını yeniden düzene sokmak için çabaladıklarını anlattı.

UNUTALIM DİYORUZ UNUTAMIYORUZ

Facianın sorumlularının cezalandırılmasının kendilerini biraz olsun teselli edeceğini dile getiren Gezgin, şöyle konuştu:

"Unutalım diyoruz, unutamıyoruz. Her an görüyoruz. Yapacak bir şey yok. Onlar olmadan yaşayacağız. Olayı hatırlamamak için insan içine çıkıyorum, eve döndüğüm zaman yine aynı acı. Aradan iki yıl geçti acımız dinmedi. Çocuklarım yanımda olmadıktan sonra ne olacak? Sürekli aklımıza geliyor. Şimdi artık torunlar için uğraşıyoruz. Onların sağlığı, eğitimi için çaba gösteriyoruz."

thumbs_b_c_1128bd429f6fe894d2ea9900f5d45c3e.jpg

ŞEHİT BABASININ ADI KONULDU

Köseler Mahallesi'ndeki şehitlerden Ahmet Şen'in olaydan 5 ay sonra dünyaya gelen ve kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu, 2 yaşına girdi.

Ahmet Şen'in eşi Selda Şen, eşini kaybettiğinde 4 aylık hamile olduğunu, eşinin, çocuğuna başka bir isim vermeyi düşünürken faciadan bir gece önce "Oğluma kendi adımı bırakacağım." dediğini anlattı.

Oğlunun eşine çok benzediğini, ona baktıkça eşini hatırladığını dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"Ahmet, dünyaya geldiği zaman eşim gelmiş gibi oldu. Şimdi bir de "baba" demeye başladı. Ahmet dünyaya gelince ev neşelendi. Ama 2 yıldır aynı acı içimizde, gülsek de gitmiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.