Bangladeş ilanla susturdu!

Bangladeş ilanla susturdu!
Bangladeş, muhalefet lideri Nizami’yi idam etti. Türkiye sessiz... Gazeteler ise sayfalarını Bangladeş’e ilana sattı…

Bangladeş’te yaşanan son idam zulmü ülkemizde medyanın karartmasına uğramıştı. Gazete ve televizyonların tamamına yakını bu idamı görmezden geldiler.

Dün ise bu “karartma”, “aydınlanmaya” başladı… Bangladeş Hükümeti’nin Türkiye’de yeni büyükelçilik binası yapım ihalesini gazetelerdeki ilanlardan öğrendik! Nizami’yi şehit eden Bangladeş’in zalim hükümetinden gelen reklâma karşılık gazetelerin “sütun santimleri”ni kaça sattıkları ise bilinmiyor.

İLANA ÇEYREK SAYFA, ŞEHADET HABERİNDEN ESER YOK

MATİUR Rahman Nizami’nin şehit edildiği günlerde, Bangladeş Hükümeti, Türkiye’de yeni büyükelçilik binası yapımı için ihaleye çıktı. İşin en skandal tarafı ise, bütün dünya ve İslam âlemini ayağa kaldıran “Bangladeş Hükümeti’nin, muhalefet lideri Nizami’yi idam etmesi” haberine tek bir satır yer vermeyen iktidarın sözcüsü Sabah gazetesi ve Hürriyet gazetesi, sayfalarında Bangladeş elçilik binası yapım ilanı yayınladı. Bangladeş Hükümeti’nin Nizami’yi idamını görmezden gelen Sabah ve Hürriyet’in, elçilik binası ilanına sayfalarının sütun santimini kaç paraya sattığı merak konusu oldu.

ONLAR ASIYOR, BİZ ELÇİLİK YAPIYORUZ

Geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye’de göreve başlayan Bangladeş Hükümeti Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddiki adına Sabah ve Hürriyet’e çeyrek sayfa olarak verilen ilanlarda, Ankara Oran’da Bangladeş Kançılarya Kompleksi inşaatı için tasarım ve inşaat danışmanlığı firması arandığı belirtildi.

Gazetelerin varlığını idame ettirmek için ilan alması gayet normal iken, bütün dünya halklarının tepkisini çeken haksız ve hukuksuz bir şekilde milyonların liderini idam eden bir ülkeye dair haber yapmaktan kaçınması, üstüne de ilan alması “susturma payı mı” sorularının sorulmasına neden oldu.

Bangladeş Hükümeti, BM, AB, Çin, Hindistan’dan kurulu dünya düzeninin gözetimi altında ülkedeki İslami Hareketin liderleri ve partisinin başkanlarını birer birer idam ediyor. İslam ülkelerindeki Batılı güçlerin müttefiki, işbirlikçisi iktidarlar ise idamlara karşı kınamalarla “sessizliğini” korurken, Müslüman halklar feryat ediyor. İktidarın en küçük demecini bile birinci sayfasından, manşetlerden haber yapan İktidar sözcüsü gazeteler, Bangladeş’teki idamlara sayfalarında tek satır yer vermiyor.  İktidar çevreleri ve sözcüsü medya, Bangladeş’te ülkenin yarısından fazlasının oyunu almış, belediyeleri yöneten ve onlarca üniversite ve diğer kuruluşlara sahip olan muhalefet partisi Cemaati İslami’nin lideri, İslami Hareketin önderi Matiur Rahman Nizami’nin idamına gayet sessiz.

KAÇA SATILDI?

Öte yandan Bangladeş Hükümeti, Türkiye’de yeni Büyükelçilik binası yapımı için çıktığı ihale ilanı için iki gazete sayfalarını açmaktan kaçınmadı. Nizami’nin idam haberine aynı gün tek satır yer ayırmayan Sarayın sözcüsü Sabah ve “Türkiye, Türklerindir” diyen Hürriyet Gazetesi, sayfalarında Bangladeş Elçilik Binası yapım ilanı yayınladı.  Sabah ve Hürriyet’in, Nizami’yi idam eden Bangladeş Hükümeti’nin ilanına sayfalarının sütun santimini kaç paraya sattığı merak konusu oldu.

SUSTURMA PAYI MI?

Geçtiğimiz Ocak ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sunarak Türkiye’de göreve başlayan Bangladeş Hükümeti Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddiki adına Sabah ve Hürriyet’e çeyrek sayfa olarak verilen ilanlarda, Ankara Oran’da Bangladeş Kançılarya Kompleksi İnşaatı için Tasarım ve inşaat danışmanlığı firması arandığı belirtildi. Gazetelerin varlığını idame ettirmek için ilan alması gayet normal iken, bütün dünya halklarının tepkisini çeken haksız ve hukuksuz bir şekilde milyonların liderini idam eden bir ülkeye dair haber yapmaktan kaçınması, üstüne de ilan alması “susturma payı mı” sorularının sorulmasına neden oldu.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum