Eşcinseller HDP'ye kalkan oldu

Eşcinseller HDP'ye kalkan oldu
Sulandırılıp içinden çıkılmaz bir hale sokulan HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması meselesinde bir arpa boyu yol alınamazken, bölücülere bir destek de eşcinsellerden geldi.

Eşcinseller HDP'ye kalkan olup, Meclis'te bekletilen dokunulmazlık önerisine tepki gösterdi ve “Barış ve demokrasi için dokunulmazlık teklifine Hayır oyu verin. Halkların vekillerine dokunmayın!” çağrısı yaptı.

"LGBTİ Barış Girişimi" adı altında birleşen sapkın örgütler, ortak bir açıklama yaparak  şöyle dediler:

“Dokunulmazlıkların AKP’nin teklifindeki biçimiyle kaldırılması gündeminin HDP’nin Meclisten tasfiye edilmesi amacını içeren bir siyasi intikam ürünü olduğunu da ne yazık ki görmekteyiz... Bizler LGBTİ’ler olarak, anayasaya ve evrensel hukuk ilkelerine tamamen aykırı olan bu teklifin reddedilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu anayasa teklifi, aynı zamanda şiddet ortamının büyüyerek devam etmesine yol açacak. Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi, tek adam diktasının kurumsallaştırılmasına hizmet edecek, savaşın ve nefretin yayılması tehlikesini artıracaktır.

22 yıl önce DEP Milletvekillerine yapılanlar Kürt sorununun çözümüne, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunmadı. Çözümsüzlükten başka sonuç üretmedi. Bizler LGBTİ’ler olarak, barışın yolunun ülkenin tüm çeşitliliklerini tanıyan demokratik, özgürlükçü bir anayasadan geçtiğini tekrarlamak vurgulamak isteriz.

“Aşağıda imzası bulunan LGBTİ örgütleri olarak, başta TBMM’de LGBTİ haklarını birlikte savunduğumuz vekiller olmak üzere tüm milletvekillerini, demokratik muhalefeti ortadan kaldırmaya, savaşı derinleştirmeye, diktatörlüğe doğru gidişi hızlandırmaya dönük bu teklifi reddetmeye, hayır demeye çağırıyoruz.

Barış ve demokrasi için AKP’nin dokunulmazlık teklifine Hayır oyu verin. Halkların vekillerine dokunmayın!”

Bölücü terör örgütüne açık destek veren HDP'lilere kalkan olan açıklamanın altında imzası bulunan sapkın örgütler şöyle:

"LGBTİ Barış Girişimi, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Hêvî Istanbul LGBTİ Derneği, Wan AhTamara LGBTİ İnisiyatifi, KeSKeSoR Amed LGBTİ Oluşumu, Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi, Malatya Gökkuşağı Lgbti İnisiyatifi, ODTÜ LGBTİ Dayanışması, HDK LGBTİ Meclisi, İstanbul Ayıları, Devrimci Parti LGBTİ Komisyonu, İÜ RADAR Homofobi Bifobi Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu, Kaos GL Derneği Ankara, Lambdaistanbul LGBTİ Derneği, LİSTAG LGBTİ Aileleri ve Yakınları Derneği İstanbul, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Ankara"

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.