CHP 'şeriat'la 'şerait'i ayırt edemedi!

CHP 'şeriat'la 'şerait'i ayırt edemedi!
19 Mayıs’ta yine siyasetle gündeme gelmek isteyen İzmir Karşıyaka Belediyesi, skandal bir olaya imza attı.

Atatürk'ün yazdığı Gençliğe Hitabe’den yaptığı alıntıyı kullanarak dikkat çekmeye çalışan Karşıyaka Belediyesi, afişi de yüzüne gözüne bulaştırdı. Gençliğe Hitabe'de yer alan ‘şerait’ kelimesi yerine ‘şeriat’, ‘dalalet’ kelimesi yerine de ‘delalet’ yazan Belediye, rezalet bir çalışmaya daha imza atarak güldürdü.

Vatandaşa hizmet etmesi gerekirken siyasi mesaj vermeye kalkan İzmir Karşıyaka Belediyesi, bastırdıkları afişler ile başarısız bir çalışmaya daha imza attı. Her açıklamalarında Atatürk'ü dillerinden düşürmeyen Karşıyaka Belediyesi'nin, Atatürk'ün yazdığı Gençliğe Hitabe'yi bile bilmediği ortaya çıktı. 19 Mayıs için hazırladıkları afişleri ilçenin çeşitli yerlerine asan Karşıyaka Belediyesi, alay konusu oldu.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinden "Memleket dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır" bölümünden alıntı yapan Karşıyaka Belediyesi, afişlere 'dalalet' yerine 'delalet', '' yerine de 'şeriat' yazdırdı. Çok büyük bir hataya imza atan Karşıyaka Belediye'sine insanlar tepki gösterdi.

İlk afiş rezaleti değil

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de "Sana ne?" başlıklı afişleriyle gündeme gelmeye çalışan belediye kadınları aşağılamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karşıyaka Belediyesi'nin afişlerini "Özgürleştirmek adına, kadınları kadın yapan güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırma girişimleri' olarak değerlendirmiş" diye değerlendirmişti.

rewgwer.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.