Açlıktan öldü

Açlıktan öldü
Yemen'in Hazyaz köyünde yaşayan Uday isimli bebek, yetersiz beslenme yüzünden hayatını kaybetti.

Sena'daki bir hastanede çekilen bu fotoğraflarda 5 aylık bir bebeğin düştüğü durum gözler önüne seriliyor. Hazyaz adındaki bir köyde yaşayan ailesi tarafından hastaneye getirilen Uday Faysal adındaki küçük bebeğin yetersiz beslenme yüzünden, bu fotoğrafın ardından 2 gün sonra öldüğü bilgisi hastane tarafından paylaşıldı. Bebeğin annesi İntizar Hezzam; "O kadar güçsüzdü ki ağlayamadı bile. Sadece bir anda nefes almayı kesti ve öldü." diyerek feryat etti.

Sadece 5 ay yaşayabilen küçük Uday'ın ailesi, yükselen yemek fiyatları yüzünden günde sadece 1 öğün beslenebildiklerini açıklarken hikayeleri yürekleri dağladı.

320.000'den fazla çocuk ölümle yüz yüze

Suriye savaşının açtığı yaralar yüreklerimizi dağlarken Yemen'de patlak veren savaşın ilk günlerinden bu yana 12 milyon sivil açlık ve susuzluğa mahkum edildi.

Yemenli masumlar temiz içme suyuna erişmekte güçlük çekiyor. Yetişkinler belki biraz daha dayanıklı olabilir ancak çocuk yaştaki Yemenli masumların durumu içler acısı. UNICEF'in kayıtlarına göre bölgede 320.000'den fazla çocuk yetersiz beslenme sebebiyle ölümle yüz yüze.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.