Fikret Orman: ‘Bütçe 600 milyon TL olmuştur’

Fikret Orman: ‘Bütçe 600 milyon TL olmuştur’
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Planımız önümüzdeki 3 senenin sonunda Beşiktaş’ın borcunu 100 milyon TL’nin altına indirmeye çalışmaktır. Yaklaşık senelik bütçe o zamanlar 150 milyon TL iken önümüzdeki sene bütçe 600 milyon TL olmuştur” dedi.

BJK Akatlar Arena’da bugün siyah-beyazlı kulübün olağan mali ve idari kongresi gerçekleştirildi. Başkan Fikret Orman, yönetim adına söz alarak geçmiş ve gelecekle alakalı bütçe ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

“BİZ BU STADI ŞAMPİYON OLMAK İÇİN YAPTIK”

İlk olarak Vodafone Arena’nın açılışına değinen Başkan Orman, “Biz bu stadı şampiyon olmak için yaptık ve bütünleşmek için açtık. ‘Kötü sonuçlar olabilir, bunu lekelemeyelim’ diyenler oldu Beşiktaş yönetimi taraftarından korkar mı? O kupayı orada kaldırmak için açtık. Şu anda bir kısmını açabildik. Kulüp merkezini de buraya taşıyacağız ve tüm inşaat bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SENE BÜTÇE 600 MİLYON TL OLMUŞTUR”

“2012’den 2016’ya kadar devamlı yatırım yaptık” diyen Fikret Orman, “2012’de 2 milyon 410 bin Euro’luk bonservis ödedik. 2013’te ise o sezon 11 milyon 857 bin Euro bonservis bedeli ödedik. 2014’te 12 milyon 300 bin TL bonservis ödedik. 2015’te 12 milyon 750 bin TL getirimiz olmuş futbolcu satışlarından. Yani aldığımızdan daha fazlasını kazanmışız. Bundan sonra al-al dönemi değişti ve artık sat ve al dönemine geçildi. Toplam Beşiktaş Kulübü 13 milyon Euro gelir elde etmiş ve 3 milyon ortalama bonservis harcamış oluyor bu hesapla. Geçmişte ise 2006-2011 yılları arasında ise 78 milyon Euro harcanmış bonservis ücretlerine bu da senelik 11 milyon Euro ile ortalama gidilmiş. O günden bu güne bonservisin ne kadar ufaldığını gör. Yaklaşık senelik bütçe o zamanlar 150 milyon TL iken önümüzdeki sene bütçe 600 milyon TL olmuştur” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SENELER İÇİN KOMBİNELER VERİLİYOR”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “2012 senesine baktığımız zaman rakiplerimiz 500 milyon civarında ciro yaparken bizimkiler belli. Daha öncekilere göre bilançolarda değişikliğe gittik. Şu anda Beşiktaş'ın borcunun içerisinde kombine var. Çünkü önümüzdeki seneler için kombineler veriliyor. Onları borcun içerisinde gösterdik. İstikbal ile kullananların hepsi borcu içerisinde. Bundan dolayı bilanço metodunu değiştirdik. Stadyum gelirimiz çok düşüktü. Şimdiye kadar 5 Milyon TL idi. Şimdi Vodafone Arena'ya geldiğimizden itibaren 40 milyon TL. O aradaki 3 maçı düşünün. Stadyum gelirlerimiz yoktu” dedi.

“BEŞİKTAŞ, BORÇLARINI KAPATMAK İSTİYORSA ŞIMARMADAN DEVAM ETMEMİZ LAZIM”

Artık daha radikal kararlar alacaklarının altını çizen Başkan Orman, “Vodafone Arena’ya taşınma olduktan sonra kulüp binasında mevcut yerleri kiraya vereceğiz, personel sayısında daralmaya gideceğiz. Ama yetmez. Beşiktaş, borçlarını kapatmak istiyorsa şımarmadan devam etmemiz lazım. Bizim planımız şudur. Önümüzdeki 3 senenin sonunda Beşiktaş’ın borcunu 100 Milyon TL’nin altına indirmeye çalışmaktır” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.