Türkiye şehitlerini gözyaşları içinde uğurladı

Türkiye şehitlerini gözyaşları içinde uğurladı
Hakkari Çukurca'da şehit olan 8 askerin naaşları dün memleketlerine uğurlandı. Son yolculuklarına uğurlanan şehitlerimiz gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hakkari'de şehit olan 8 askerimiz memleketlerinde gözyaşları ile toprağa verildi.

"BENİM OĞLUM CENNETE GİTTİ CENNETE"

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışma sonrası bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi (29) ile Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin (30) son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Abikebahşi ve Şahin için Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar katıldı.

Cenaze namazının ardından Abikebahşi ve Şahin'in Türk bayrağına sarılı naaşları, top arabasına konuldu. Bu sırada yakınları, şehitleri asker selamı vererek uğurladı. Şehit babası Murat Abikebahşi, "Burak Abikebahşi'nin bugün doğum günü. Oğlum cennete gitti, cennete." dedi. Şehit Abikebahşi'nin annesi Serpil Abikebahşi, babası Murat Abikebahşi ile şehit Şahin'in annesi Sevgi Şahin, babası Veysel Şahin ve eşi Aynur Şahin taziyeleri kabul etti.

1239474_267dcbc530feab465e57dd217f7ba9ec.jpg

Şehit Astsubay Şahin'in 5 yaşındaki oğlu Metehan da cenaze töreninde yer aldı. Şehitlerin naaşları, törenin ardından, Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Öte yandan, şehitlerin cenaze namazlarının kılındığı sırada CHP Grup Başkanvekili Gök'e tepki gösteren iki kişi tören alanından uzaklaştırıldı.

GAZİANTEPLİ ŞEHİT ASTSUBAYI 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır, Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.


Nizip İlçesi’ndeki Hatice Kübra Cami’de düzenlenen cenaze töreninde 2 kardeşi bulunan şehit Astsubay Bakır’ın cenazesinde annesi Lütfiye ve babası Ahmet Bakır gözyaşları dökerken, yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazede fenalaşarak baygınlık geçiren tören mangasındaki bir asker sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Şehit Bakır’ın cenaze törenine katılan 5 bin Nizipli, şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı. 

TABUTUNU 5 AĞABEYİ MUSALLA TAŞINA KOYDU

Çatışmada şehit olan 26 yaşındaki uzman çavuş Fatih Özdemir, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı.

Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı.

Niğde Belediye Başkanlığına ait cenaze aracıyla kent merkezindeki Çelebi Hüsamettin Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, 5 ağabeyi tarafından araçtan indirilerek musalla taşına konuldu.Tabutun başında nöbet tutan bir askerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

YAKINI BAYGINLIK GEÇİRDİ, ABİSİNİN ELİNDEKİ SARGI DİKKAT ÇEKTİ

Teröristlerce şehit edilen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu, Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kayseri Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazı öncesi şehit annesi Türkan Akarsu, "Şerefli yavrum bak şehadet haberini duyan herkes seni uğurlamaya geldi. Hep şehit olacağım diyordun, bak şehit oldun'' diye ağıt yaktı.

Şehidin erkek kardeşi Hasan Akarsu da, ağabeyinin şehadet haberini alınca, öfkesinden duvara vurduğu sol eli sargılı olarak, ağabeyinin silah arkadaşlarının başsağlığı dileklerini onlara sarılarak, kabul etti.

Akarsu'nun bir yakını ise cenazede baygınlık geçirdi.

"GÖZLERİ AÇIK GİTMİŞ MUHAMMEDİMİN" 

Saldırıda şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Muhammed Arı, düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında sonsuzluğu uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin 10 yaşındaki kızının babasının fotoğrafını öpüp tabutuna sarılması ise herkesin yüreklerini dağladı. 

Arı'nın naaşı önce Cumhuriyet Mahallesindeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Bu sırada kocasını son kez görmek için ambulansa alınan şehit eşİ Hacer Arı, ambulanstan inerken sinir krizleri geçirerek, "Gözleri açık gitmiş Muhammedimin" diye feryat etmesi yürekleri dağladı

Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Havva Arı, şehit oğlunun tabutuna sarılarak "Muhammed'im kuzum, çatık kaşlı Muhammed'im, vallahi dayanamam Muhammed'im. Beni de gömün Muhammed'im yanına beni de gömün. Ben gireyim oraya kurban olurum sana" diyerek ağıtlar yakması herkesi gözyaşlarına boğdu.

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.