Zika virüsü Asya'da yayılıyor

Zika virüsü Asya'da yayılıyor
Zika virüsüne, Singapur'da bir hastada ilk kez rastlanması tüm Asya ülkelerini telaşlandırdı.

Yerel basında yer alan habere göre, Singapur Sağlık Bakanlığı, 27 Mart- 7 Mayıs arasında Brezilya'ya seyahat eden ve 10 Mayıs'ta yüksek ateş şikayetiyle doktora giden bir kişinin Zika virüsü taşıdığının tespit edildiğini açıkladı.     

Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Çevre Ajansı'nın 160 kişilik özel bir ekiple Zika virüsü taşıyan kişinin yaşadığı bölgeyi karantina altına aldığı belirtildi. İçinde bir okulun da bulunduğu 800 binanın yer aldığı bölgede iki hafta boyunca dezenfekte çalışmalarının süreceği belirtildi.     

Zika virüsü taşıyan kişinin tedavisinin devam ettiği kaydedildi.     

Sivrisinek ısırması dışında, kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkarılan Zika virüsüne ilk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.     

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.     

Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre, Zika virüsü 2007-2016 yıllarında toplam 44 ülkede görüldü, 33 ülkede ise salgın şeklinde etkili oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.