İhanet savcılık dosyasında!

İhanet savcılık dosyasında!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir ayrıntıya ulaşıldı.

Fetullah Gülen’e ait dünya genelindeki okullarda FBI ve CIA ajanlarının görev aldığı ortaya çıktı. Ajanların, İngilizce öğretmeni, resim öğretmeni gibi ilgi alanlarına göre görevlendirildiği bildirildi.

Fetullah Gülen’e ait dünya genelindeki okullarda FBI ve CIA ajanlarının görev aldığı ortaya çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Gülen’in Amerika’dan iadesine yönelik işlemler yürütülürken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında yeni bilgilere ulaşıldı. Fethullah Gülen’e ait dünya genelinde bin 400 ila bin 600 arasında ana dili ‘İngilizce’ olan okullar tespit edildi. Bu okulların genellikle Afrika ve Asya ülkelerinde olduğu belirlenirken, Türkçe’nin bazı okullarda seçmeli ders olarak verildiği, bazı okullarında da hiç yer almadığı kaydedildi.

İLGİ ALANLARINA GÖRE GÖREV

 Okullarda eğitim alan öğrencilerin o ülkenin önemli kişilerinin çocukları olduğu belirtilirken, okullarda FBI ve CIA ajanlarının görevlendirildiği ifade edildi. Ajanların, İngilizce öğretmeni, resim öğretmeni gibi ilgi alanlarına göre görevlendirildiği bildirildi. Görevlendirilen ajanların o ülke hakkında bilgi topladıkları, görevlerini tamamlamalarının ardından da o ülkeden çekildikleri belirtildi.

Türkiye