Fethullah Gülen'in yeğenine gözaltı!

Fethullah Gülen'in yeğenine gözaltı!
FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Gülen'in yeğeni Mehmet Meser Gülen'in de bulunduğu, İzmir'in farklı bölgelerinin eyalet imamları, iş adamları, bürokratlar ve öğretmenlerin de bulunduğu 79 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi.

 

 

İzmir merkezli 6 ilde yapılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 25 kişi gözaltına alındı. Izmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla Izmir Emniyet Müdürlüğünün istihbarat ve terörle mücadale şubesi ekipleri, başta İzmir merkez ve ilçeleri olmak üzere Isparta, Balıkesir, Manisa, Antalya ve Erzurum'da 90 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında aralarında Fethullah Gülen in yeğeni Mehmet Meser Gülen ile İzmir eyalet imamlarının da bulunduğu 79 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu kaydedildi.

Daha önce FETÖ yapılanmasında üst düzey yönetici olarak görev yapan kişilerin örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra polise başvurdukları, örgütle ilgili bilgi ve belgeleri emniyetle paylaştığı ortaya çıktı. Ayrıca söz konusu örgüt mensuplarının ise FETÖ tarafından tehdit edildikleri bilgileri yer aldı. Şahısların verdileri bilgiler arasında bulunan ve FETÖ tarafından hazırlanan terör örgütünün İzmir şemasının ele geçirildiği, bu şemanın Türkiye'de ilk kez bir operasyonda bulunduğu vurgulandı. 

170520160800389220789_2.jpg

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.