Papa'dan Fransa'ya laiklik eleştirisi geldi

Papa'dan Fransa'ya laiklik eleştirisi geldi
Papa "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli. Fransa bu konuda adım atabilmeli" şeklinde konuştu.

 

 

 

Fransız La Croix gazetesine konuşan Papa Franciscus, "Fransa’ya laikliğin abartılması ile ilgili küçük bir eleştirim var.’’ dedi.

Papa Franciscus, "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli. Fransa bu konuda adım atabilmeli, ulvi konularda açılım herkes için bir hak.’’ ifadesini kullandı.

Sığınmacı konusuna da değinen Papa Franciscus, Avrupa’nın bütün kapılarını sığınmacılara akla uygun olmayan bir şekilde açamayacağının farkında olduğunu belirterek, bununla birlikte sığınmacılar konusunda adil ve sorumlu davranılması gerektiğine inandığını bildirdi.

En kötüsünün ise gelenleri "entegre etmek’’ yerine "gettolaştırmak" olacağı uyarısında bulunan Papa Franciscus, Hristiyanlık ve İslam’ın yana yana birlikte yaşayabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Fransa Piskoposlar Birliği Sözcüsü Olivier Ribadeau Dumas ise yaptığı açıklamada, Papa Franciscus’un laiklik konusunda Fransa’ya getirdiği eleştirilere hak verdiklerini bildirdi.

RTL radyosuna konuşan Dumas, "Papa Francis, bizim sürekli söylediklerimizi tekrarladı. Toplum her bireyin kendisi ifade etmesini izin vermeli.’’ dedi.

Üniversitelerde başörtü yasağı ile ilgili tartışmaya atıfta bulunan Dumas, "Daha bu konuda nereye kadar gideceğiz? Farklılıklardan ötürü ortaya çıkan korku, bizim birlikte yaşamamızı engelliyor.’’ dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.