Gözaltına alınan Fethullah Gülen'in yeğeni İzmir'e götürüldü

Gözaltına alınan Fethullah Gülen'in yeğeni İzmir'e götürüldü
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik operasyonda örgütün okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu olan aynı zamanda örgüt lideri olduğu ileri sürülen ve Erzurum'da gözaltına alınan Gülen'in öz yeğeni Mehmet Mezher Gülen, İzmir'e getirildi.

Soruşturma kapsamında 9'u kadın 30 kişi gözaltına alındı, ifadesi tamamlanan bir zanlı savcılık kararıyla serbest kaldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'nın Karşıyaka'daki örgütlenmesine yönelik 500 polisin katılımıyla 73 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu aynı zamanda Fethullah Gülen'in öz yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, FETÖ terör örgütünün güdümünde faaliyet gösterdiği tespit edilen Bergama ilçesinde bulunan bir öğrenci yurdu ve bir dernekte arama yapıldı. Güvenlik güçlerinin bazı adreslerde yaptığı aramalarda FETÖ/PDY'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan belgelere ulaşıldığı iddia edildi. Ayrıca örgüt yöneticilerinin toplanan himmet paralarıyla yurt dışına tur düzenlediği öne sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ terör örgütünün Bergama emniyet imamı, örgütün Bergama bayanlar imamı, örgütün Karşıyaka muhasebecisi ve çok sayıda yönetici seviyesinde şüphelinin bulunduğu bildirildi.

GÜLEN İZMİR'E GETİRİLDİ

Erzurum'da gözaltına alınan Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, Erzurum'dan uçakla İzmir'e getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Gülen daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Mehmet Mezher Gülen emniyete girişi sırasında kendisini çeken basın mensuplarına herhangi bir şey söylemezken sadece iki elini kaldırarak selam verdi.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan 9'u bayan 30 kişi sağlık kontrolünden geçilerek ifadeleri alınmaya başlandı. İfadesi alınan şüphelilerden biri cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest kaldı.

Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.