ABD büyükelçisi sonunda itiraf etti

ABD büyükelçisi sonunda itiraf etti
Türkiye'nin sık sık dile getirdiği YPG - PKK arasındaki kirli ilişkisi ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford sonunda itiraf etti.

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD’nin desteklediği YPG’nin terör örgütü PKK ile kesinlikle bağının olduğunu belirtti.

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD’nin desteklediği YPG’nin terör örgütü PKK ile kesinlikle bağının olduğunu belirterek, kuzeyde kendi devletlerini oluşturmak istediklerini söyledi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde düzenlenen "Suriye'deki Savaş: Krizi Hafifletmek İçin Sonraki Adım" oturumunda ABD'nin son Şam Büyükelçisi Ford, ABD Barış Enstitüsü Başkanı Nancy Lindborg ve Brookings Enstitüsü Ortadoğu Politikaları Merkezi Direktörü Tamara Cofman Wittes görüşlerini aktardı.

Oturumda Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından olan ve mart ayında yarıştan çekilen Florida Senatörü Marco Rubio, Suriye konusunda ABD'nin PYD'ye verdiği desteği eleştirdi.

Rubio, Türkiye ile PYD arasındaki anlaşmazlıkla ilgili, "Türkler şunu söylüyor: Suriye’nin kuzeyindeki kantonları bir araya getirmeye çalışan PYD, esas olarak PKK’dır. Buna mukabil ABD’nin de aralarında olduğu diğerleri ise YPG’nin kuzeyde birlikte çalışılabilecek ve IŞİD’e karşı etkinliği kanıtlanmış bir grup olduğunu savunuyor" dedi.

"ABD’NİN DESTEKLEDİĞİ YPG’NİN PKK İLE KESİNLİKLE BAĞI VAR”

"Şu anda Kürtlerin yapmaya çalıştığı şey, kuzeyde Afrin’den itibaren doğuya kadar kantonları birleştirerek kendi devletlerini ortaya çıkarmak değil mi? Yani yaptıkları şey kendi devletlerini kurmaya çalışmak değil mi?" sorusunu yanıtlayan Ford, "Evet kesinlikle kuzeyde kendi bölgelerini (devletlerini) oluşturmak istiyorlar. Bununla ilgili soru işareti yok. Bundan dolayı Türkler büyük reaksiyon gösteriyor. ABD’nin desteklediği YPG’nin PKK ile kesinlikle bağı var" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum