Türkiye'nin rakibi İspanya'nın kadrosunda sürpriz

Türkiye'nin rakibi İspanya'nın kadrosunda sürpriz
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) D grubunda Türkiye'nin rakibi olan İspanya'nın aday kadrosu açıklandı.

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque tarafından açıklanan 25 futbolcudan oluşan aday kadronun 30 Mayıs'ta 23'e indirileceği belirtildi.

Del Bosque'nin aday kadrosunda forvette Diego Costa (Chelsea) ve Fernando Torres (Atletico de Madrid), orta sahada Juan Mata (Manchester United) ve Sergi Roberto (Barcelona) gibi tecrübeli isimlerin olmaması, dikkati çekti. 

İspanyol teknik adamın kadroya aldığı sürpriz isimler ise Athletic Bilbao'nun 35 yaşındaki golcüsü Aritz Aduriz, Atletico Madridli Saul ve Real Madrid'in forvet oyuncusu Lucas oldu. 

Kadroyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Del Bosque, "Kadroya girmeye layık olmasına rağmen alınmayanlar için biraz üzgünüm. Ama sınırlı sayımız var ve bunu aşamayız. Her durumu göz önünde tutarak değerlendirmemizi yaptık ve fiziksel olarak durumları şüpheli futbolcuları almadık. Bu yüzden Diego Costa ve Cazorla gibi oyuncular yerine Lucas ve Silva gibi isimler var." şeklinde konuştu. 

Barcelona ile Sevilla'yı 22 Mayıs'ta karşı karşıya getirecek Kral Kupası finali ile 28 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki mücadeleyi bekleyen Del Bosque, 23 kişilik son listeyi bu nedenle 30 Mayıs'ta açıklayacak.  Bu 4 takımda forma giyenlerin dışında kadroda olanlar ise 23 Mayıs'ta toplanarak kampa girecek.

İspanya, Avrupa Şampiyonası finalleri öncesinde 29 Mayıs'ta Bosna Hersek, 1 Haziran'da Güney Kore ve 7 Haziran'da da Gürcistan ile hazırlık maçları yapacak.

İspanya Milli Takımı'nın 25 kişilik aday kadrosu şöyle:

Kaleciler: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla).

Defans: Marc Bartra (Barcelona), Juanfran Torres (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid).

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Isco (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern Münih), Koke (Atletico Madrid), Saul Niguez (Atletico Madrid), Bruno Soriano (Villarreal).

Forvet: Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Club), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vazquez (Real Madrid).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.