Turgut Özal Üniversitesi'nde Bülent Arınç istifası

Turgut Özal Üniversitesi'nde Bülent Arınç istifası
Bülent Arınç'ın konferansını son anda iptal eden Turgut Özal Üniversitesi yönetimini bu tutumundan dolayı kınayan bir öğrenci topluluğu istifa kararı açıkladı.

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Turgut Özal Üniversitesi'ndeki programının son anda iptal edilmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Üniversiteden bir topluluk, Arınç'ın konferansını iptal eden üniversite yönetimine tepki göstererek, istifa ettiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı'nın HDP'lilerle yapılan Dolmabahçe mutabakatından haberi olduğunu açıklamasıyla Erdoğan'la araları açılan Bülent Arınç'ın Turgut Özal Üniversitesi'nde organize edilen yeni anayasa konferansı son anda iptal edilmişti.

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Turgut Özal Üniversitesi'ndeki programının son anda iptal edilmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Yükselen Gençlik Kulübü adlı üniversiteden bir topluluk, Arınç'ın konferansını iptal eden üniversite yönetimine tepki göstererek, istifa ettiklerini duyurdu.

ciqh9xjwyaagxkq.jpg

Yükselen Gençlik Kulübü adlı topluluk adına bir açıklama yapan Emre Sıraç Köylü, şunları kaydetti:

"17 Mayıs salı günü, 22. TBMM Başkanımız Sayın Bülent Arınç beyefendinin katılacağı yeni anayasa konferansı, Turgut Özal Üniversitesi yönetimi tarafından onaylanmış olmasına rağmen, uygulanan engellemelerle birlikte programın icra edilebilmesi için son ana kadar uğraşılmış, Bülent Arınç beyefendinin programa teşriflerine iki saat kala, üniversite yönetimi tarafından önceden planlanmış şekilde mantığa sığmayan gerekçelerle program iptal edilmiştir.

ciqiu8rxaaepa-p.jpg

Bu izlenen yol merhum Turgut Özal'ın ismini taşıyan üniversite için üzüntü verici bir olaydır.

Bülent Arınç beyefendinin Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulması için 2007 yılında herkesi açık desteğe çağırarak, bugün üniversitenin varlığında büyük emekleri bulunmaktadır.

Üniversite yönetiminin öğrencilere örnek olması gereken husus muhakkak bu şekilde değildir.

Hak ve özgürlüklerin yazık ki unutulduğu bugün Turgut Özal Üniversitesi'nde aktif rol oynayan topluluğumuzun başkanlığından istifa ediyor; toplumun yapısına aykırı olan bu hareketi işsevleştiren Turgut Özal Üniversitesi yönetimini esefle kınıyoruz.

Emre Sıraç Köylü

Topluluk Başkanı"

ARINÇ KUTLADI: YÜREKLİ GENÇLERİ TEBRİK EDİYORUM

Kulüp ayrıca "BÜLENT ARINÇ VİCDANIMIZDIR KAREKTERİMİZDİR" açıklaması da yaptı.

Bülent Arınç, kulübün bu açıklamalarını resmi twitter hesabından paylaşarak "Bu yürekli öğrencileri tebrik ediyor, bazı konulara ilişkin geniş açıklamayı yarın (bugün) yapacağımı da tekrar bildiriyorum" dedi.

Arınç'ın konuyla ilgili bugün yapacağı açıklama merakla bekleniyor. 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum