Dokunulmazlık oylaması sonucundan ne haber Sözcü?

Dokunulmazlık oylaması sonucundan ne haber Sözcü?
PKK/HDP'ye tepkide mangalda kül bırakmayan, PKK'yı kutsayan vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını ister gibi yapan Sözcü, dünkü dokunulmazlık oylamasının sonucunu küçücük gördü; onda da gerçeği okurlarından gizlemeye çalıştı.

Önemli bir bölümünü HDP'lilerin oluşturduğu fezlekeli milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği için dün Meclis'te ilk tur oylaması yapıldı.

Oylama öncesi AK Parti ile MHP öneriyi tam  kadro destekleyeceklerini açıkladılar.

HDP şiddetle karşı çıkarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu vekillerin özgür olduğunu, parti grup kararı almayacaklarını söyledi.

Ve sonuç:

Teklifin 1. maddesine 350, 2. maddesine 357 "evet" oyu çıktı. 149 vekil ise ret oyu kullandı.

Buradan 40 vekili olan MHP ile 317 vekili olan AK Parti'nin çok büyük oranda teklifi desteklediği sonucu çıkarken, HDP'nin yanı sıra CHP'lilerin de ret oyu verdiği anlaşıldı.

vd-072.gif

OYLAMADAN NE HABER SÖZCÜ?

PKK/HDP'ye tepkide mangalda kül bırakmayan, PKK'yı kutsayan vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını ister gibi yapan Sözcü, Meclis'teki bu tabloyu bugünkü sayısında bakın nasıl duyurdu:

Günlerdir gündeminde olan oylamaya ilk sayfasından küçücük yer ayıran Sözcü, "Dokunulmazlık oylamasında fire" başlığını kullandı. Haberde "138 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için gereken anayasa değişikliği ilk tur oylaması dün Meclis'te yapıldı. Tüm partiler fire verdi. Ufukta referandum görülüyor." diye yazdı.

FİRE AMA KİMDEN?

Oylama gizli olduğu için hangi partili vekilin ne yönde oy kullandığını tespit mümkün değil. Ancak MHP ile AK Parti'nin teklifi destekledikleri malum. HDP'nin ise teklife şiddetle karşı çıktığı da biliniyor. CHP ise teklife karşı olduklarını gizlemek için, grup kararı almadı, güya milletvekillerini serbest bıraktı! Ancak sonuç gösterdi ki, CHP'liler HDP'lilerle birlikte teklife ret oyu verdi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum