Sıfırdan Süryani Kilisesi inşa edilecek

Sıfırdan Süryani Kilisesi inşa edilecek
Yetkili kurumlardan onay çıktı; İstanbul'da sıfırdan Süryani kilisesi inşa edilecek.

Son dönemde Cumhuriyet tarihinde bir ilk daha gerçekleşiyor. Şimdiye kadar mevcutlar onarılıp/yenilenip ibadete açılıyordu; bu kez de sıfırdan bir Süryani kilisesi inşa ediliyor. Bunun Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğu vurgulanıyor.

Son yıllarda pekçok tarihi kilise, sinagog restore edildi, onarılıp/yenilenip ibadete açıldı. Fakat sıfırdan bir Süryani kilisesi hiç yapılmamıştı; devletten böyle bir müsaade çıkmamıştı. Şimdi o da oldu. Yetkili kurumlardan onay çıktı; İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis edeceği bir yere sıfırdan Süryani kilisesi inşa edilecek.

AGOS DUYURDU

Sıfırdan kilisenin duyurusu, İstanbul'daki Ermeni cemaatinin yayın organı Agos'tan yapıldı.

" Cumhuriyet döneminin ilk kilisesi inşa edilecek" başlığıyla verilen haberde "Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı’nın kilise yapmak üzere yer talebine karşılık verilmesi için 2009’dan bu yana sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. İstanbul’daki Süryani cemaatinin kilise talebini inceleyen yetkili kurumlar, yeni bir kilise için onay verdi" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından arazi tahsis edilecek olan Süryani kilisesi için Anıtlar Kurulu’ndan izin çıktığını bildiren Agos, inşaata birkaç ay içinde başlanmasının beklendiğini duyurdu.

Agos "Böylelikle, Cumhuriyet döneminde ilk kez bir kilise sıfırdan inşa edilmiş olacak" dedi.

BÜYÜKŞEHİR YER TAHSİS ETTİ

Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi mülkiyetindeki bir araziyi vakfa tahsis ettiğini ve projenin bir buçuk yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Susin kilisenin 750 kişilik oturma yeri olacağını ifade ederek, İstanbul’da, çoğu Bakırköy, Yeşilköy ve Florya çevresinde olmak üzere 17 bine yakın Süryani’nin yaşadığını savundu; kilisenin de, Yeşilköy Serbesti Caddesi üzerinde inşa edileceğini belirtti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.