Suriyeli öğretmenlerden eylem

Suriyeli öğretmenlerden eylem
Suriye’de para karşılığı hazırladıkları sahte diplomalarla Şanlıurfa’ya gelen şahısların öğretmen olarak okullarda görev yaptığını iddia eden bir grup Suriyeli öğretmen,eylem yaptı!

Herhangi bir okuldan mezun olmadıkları halde yaklaşık 350 Türk Lirası karşılığında Suriye’den sahte diploma çıkartıp Türkiye’ye gelen bazı kişilerin öğretmen olarak görev yaptığını iddia eden bir grup Suriyeli öğretmen ve öğrencileri, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dövizlerle eylem yaptı. Şanlıurfa genelinde yaklaşık bin 800 Suriyeli öğretmenin görev yaptığını ve bunların yaklaşık yüzde 30’unun sahte diploma kullandığını iddia eden Suriyeli öğretmenler, bu nedenle kendilerinin iş bulamadığını iddia etti. Suriye’de Milli Eğitim Bakanlığında müfettiş olarak görev yaptığını ve savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Ekrem Mansur, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konuda defalarca dilekçe verdiklerini fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. Eylemcilerin ellerinde tuttukları Türkçe ve Arapça dövizlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir şube müdürünün istifasını istemeleri dikkat çekerken, diğer dövizlerde ise “Beşşarın zulmü yeter bize”, “Haksiz ve adaletsiz işten çıkarmalara son” ,”Suriyeli öğretmenler olarak onurumuzla ve namusumuzla alay edilmesinden bıktık”, “Sayın vali duy sesimizi” şeklinde yazıların olduğu gözlendi.

Suriyeli öğretmenlerin sahte diplomalı oldukları iddia edilen öğretmenlerin işe alınması nedeniyle işten çıkarıldıkları için eylem yaptıkları öğrenildi. Eylemlerini yaklaşık bir saat sürdüren grup sessiz bir şekilde dağılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.