PKK’nın elinde SA-7 Grail uçaksavar füzesinden kaç tane var?

PKK’nın elinde SA-7 Grail uçaksavar füzesinden kaç tane var?
TSK, 13 Mayıs’ta Çukurca’da askeri helikopterin terör örgütü tarafından füze ile vurulduğunu açıkladı. Gözler bölgeye çevrildi ve aynı füzeden terör örgütünün elinde daha ne kadar olduğu merak ediliyor.

TSK 13 Mayıs’ta Çukurca'da operasyona giderken düşen ve 2 askerin şehit düştüğü helikopterle ilgili resmi açıklamayı yaptı.

Açıklamada, "Helikopterler görevlerini icra ederken; bir helikopterin, terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır" denildi.

Daha önce internet mecrasında ve sosyal medyada söz konusu füze ateşlenirken görüntüler yayınlanmıştı. Terör uzmanları da ateşlenen  füzelerin ‘Rus menşeili’ SA-7 Grail (Strela-2) uçaksavar güdümlü füzesi olduğunu ileri sürmüşlerdi.

Terör uzmanları görüntülenen füzenin, geçtiğimiz aylarda Rus gemileriyle İstanbul Boğazı’ndan geçirilip Suriye’ye ulaştırılan füzelerle aynı olduğunu kaydediyor. Şimdi bu füzelerden ne kadarının Bölücü Terör Örgütü PKK ile PYD’nin eline geçtiği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum