Pişmanlık notu bırakan teröristin annesi konuştu

Pişmanlık notu bırakan teröristin annesi konuştu
Nusaybin'de PKK'ya yönelik operasyonda ele geçirilen kadın teröriste ait not defteri,ailesine verildi.

Kadın teröristin bunalımlara, çaresizliğe ve pişmanlığa ilişkin ifadelerini dinleyen babası, kızına, devletin adaletine teslim olması çağrısında bulundu. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda ele geçirilen kadın teröriste ait not defteri, güvenlik güçlerince ailesine teslim edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nusaybin'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında 16 Mayıs'ta bulunan Zehra K. adlı teröriste ait bir not defteri, ailesine teslim edildi.

Kadın teröristin evini ziyaret eden güvenlik güçlerince, not defterinde yer alan, bunalımlara, çaresizliğe ve pişmanlığa ilişkin ifadeler okundu.

Kadın teröristin, annesine yazdığı, "Sana iyi bir evlat olamadım. Huyum kurusun ah be annem. Hep diyordun ya 'bu yaşta kendine neler çektiriyorsun' diye. Haklısın" satırlarının okunduğu sırada, anne gözyaşlarını tutamadı. 

"KIZIM, DEVLETİMİZE TESLİM OL"

Kadın teröristin babası Mehmet K. ise not defterinin okunmasının ardından, "Türkiye Cumhuriyeti bu dünyanın cennetidir. Çoğu insan var, belayı sevmiyor ama korkuyor. Bizim devletten korkumuz yok çünkü devlet başımızın tacıdır, devlet bizi affeder" dedi. 

Güvenlik güçlerine teşekkür eden ve kızına teslim olması çağrısında bulunan baba, "Kızım, Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim ol. Sana hiçbir şey yapmaz, seni bana sağ salim teslim eder İnşallah. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim ol. Ben senin babanım, şu anda içim yanıyor. Annen hasta, doktora gidemiyor, onu ikna edemiyorum"ifadelerini kullandı. 

16 MAYIS'TAKİ OPERASYONLARDA BULUNDU

Güvenlik güçleri, Nusaybin'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, 16 Mayıs'ta Zehra K. adlı teröriste ait bir not defteri bulmuş, defterde kadın teröristin örgüte katıldıktan sonra yaşadığı bunalımlara, çaresizliklere ve pişmanlıklara ilişkin ifadelerin yer aldığı bildirilmişti.

Teröristin, defterin 29 Nisan tarihli sayfasına, örgüte dava için değil hayattan sıkıldığı için katıldığı, örgüte katılarak büyük bir hata yaptığı, kardeşlerinin böyle bir hata yapmamaları gerektiği yönünde not düştüğü, annesine, babasına ve kardeşlerine duyduğu özlemi dile getiren ifadeler kullandığı belirtilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.