FETÖ mikserinden erken mesai

FETÖ mikserinden erken mesai
Kayyum atanan Zaman’ın eski Ankara temsilcisi Mustafa Ünal FETÖ’nün yeni bülteni Yarına Bakış’ta fitne dolu kehanetlerde bulundu.

AK Parti’nin Genel Başkanlığı için dün adı açıklanan Binali Yıldırım hakkında garabetlerle dolu iddialarda bulunan Ünal, “görüntüde ‘Yumuşak başlı, renkli ve çok esprili’ biri Binali Yıldırım ama kesinlikle bir ‘uysal koyun’ değil, belki ‘Karamanın koyunu’. Hesap ve strateji adamı. Sonra çıkacak oyunu. Bekleyin.” diye yazdı.

İktidarla girdiği mücadelede mağlup olan ve tüm ümidini fitneye bağlayan Paralel Yapı’nın kalemşorlerinden Ünal, adını açıklamadığı büyük bir devletin büyükelçisinin Davutoğlu’nun aleyhine, Binali Yıldırım’ın ise lehine çalıştığı iddiasını da ortaya atarak, söz konusu büyükelçinin “İki potansiyel aday var. Biri Ahmet Davutoğlu, diğeri Binali Yıldırım. Biz Davutoğlu’na karşıyız. Dünyayla ilişkilerde sorun çıkarır. Binali Yıldırım’ı istiyoruz. Bunun için de çalışıyoruz.” dediğini ileri sürdü.

FETÖ Mikseri Mustafa Ünal’ın kehanetlerinin ilgili kısmı şöyle:

Ömer Çelik ‘birlik beraberlik’ vurgusu yaptı ama AKP’nin genel başkanı çok önemli açıklamanın yapıldığı salonda yoktu. Davutoğlu’nun yokluğu büyük eksiklik değil mi? Hatta Yıldırım’ın ismini onun açıklaması beklenirdi. Bayrağı devredecek kişi o çünkü. Davutoğlu ismi bu kadar çabuk silinmemeliydi. Siyasette vefa olmazmış. AK Parti kadroları doğal liderleri merhum Necmettin Erbakan’a vefasızlık yaptı. Etme bulma dünyası. Davutoğlu, kendisini siyasete kazandıran Abdullah Gül’e sırtını döndü. Partisi de ona. Mukadderat… Böyle devam edecek. Daha birkaç ay önce Davutoğlu, devletin selameti için kardeş katline onay vermişti. İlk kendisi gitti. Kaderin cilvelerini bekleyin.
Ajandama not ettiğim bir kulisi paylaşmak isterim. Birkaç haftadır zihnimde dönüp dolaşıyor. Üç dört yıl önceydi. Hâlâ AKP’de aktif siyaset yapan bir milletvekili anlattı. Notlarımdan aktarıyorum: “Büyük bir devletin Ankara’daki diplomatları benimle görüşmek istedi. Kabul ettim, randevu verdim. Ne söyleyeceklerini merak ediyordum. İlk Erdoğan sonrasıyla ilgili ne düşündüğümü sordular? Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olacağından hareketle. Onlar girdiler söze ‘İki potansiyel aday var’ diye. Biri Ahmet Davutoğlu, diğeri Binali Yıldırım. Biz Davutoğlu’na karşıyız. Dünyayla ilişkilerde sorun çıkarır. Binali Yıldırım’ı istiyoruz. Bunun için de çalışıyoruz. Sen de bize katılır mısın?”
O milletvekilinin ne cevap verdiğini bilmiyorum. Ama Gül ve Davutoğlu aleyhinde en çok konuşanlardan biri oldu. Sık sık ekranlara çıktı, gazete sayfalarında göründü. Bu anekdottan bir sonuca varmıyorum ama zihnimi bulandırdığını söylemeliyim. Şimdi o ismin Binali Yıldırım’ın kabinesinde yer alıp almayacağına bakacağım. Merak etmeyin, sizinle de paylaşırım.
Binali Yıldırım, sıradan biri değil. ‘Düşük profil veya kukla başbakan’ bekleyenler fena yanılacak. Bu göreve yıllardır hazırlanıyordu. Başbakanlığı Davutoğlu’ndan önce bekliyordu. Davutoğlu’nun ayağının kaydırılmasında en büyük pay Yıldırım’ın. Bilenler bilir. Daha ilk günden yıpratmaya başladı. Davutoğlu da farkındaydı. O yüzden Yıldırım’dan hiç hazzetmedi. Bakan olmasını istemedi. Bürokratlarına engel çıkardı, kararnamelerini imzalamadı.
Binali Yıldırım, içeride ve dışarıda büyük destekle karşılaşacak. Bugünen itibaren medyada en karizmatik fotoğraf ve görüntüler eşliğinde ‘güzellemeler’ başlar. Seçicinin bu ilgiden hoşnut olacağını sanmıyorum. Çok geçmeden gideni arar. Güvendiği dağ ama Erzincan doruklarında yaz kış kar hiç eksik olmaz, sürekli yağar.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.