Türkiye onay verdi! Roma'dan onay bekleniyor

Türkiye onay verdi! Roma'dan onay bekleniyor
Habervaktim'in önceki günkü "sıfırdan ilk kilise" haberi, bugün de Milli gazetenin manşetinde yer aldı. İşte o haber:

Geçtiğimiz yıl belediyenin onay verdiği “kilise” kararını anıtlar kurulu da onayladı… Böylece cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek, “sıfırdan” bir kilise yapılmış olacak...

Yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanacak olan kilise için İstanbul Yeşilköy’de yer de belirlendi. Roma’daki prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte birkaç ay içerisinde inşaat faaliyetleri de başlamış olacak. Yeni yapılacak olan kilise Süryaniler için çok önemli olan Mardin’den izler taşıyacak. Kilise 700 kişi oturma kapasiteli olacak.

CUMHURİYET DÖNEMİNİN İLK KİLİSESİ İNŞA EDİLMİŞ OLACAK...

Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı’nın kilise yapmak üzere yer talebine karşılık verilmesi için 2009’dan bu yana sürdürülen çalışmalarda sona gelindi. Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, “Anıtlar Kurulu’ndan da karar çıkmış oldu. Çok heyecanlıyız” diye konuştu. Kilisenin inşaatına birkaç ay içinde başlanması bekleniyor. Böylelikle, Cumhuriyet döneminde ilk kez bir kilise sıfırdan inşa edilmiş olacak.

ROMA’DAN ONAY GELİNCE YAPIMINA BAŞLANACAK...

BELEDİYENİN ARSASI TAHSİS EDİLDİ

Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kendi mülkiyetindeki bir araziyi vakfa tahsis ettiğini ve projenin bir buçuk yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi. Kilise, Yeşilköy Serbesti Caddesi üzerinde inşa edilecek. İnşaatın maliyetinin tamamı vakıf tarafından üstlenilecek. Yeni kilisenin, Mardin’deki kiliselerden izler taşıyan, günümüz şartlarına uygun bir proje çerçevesinde hazırlanacağı ifade ediliyor.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.