Dokunulmazlık kararı sonrası ilk açıklama!

Dokunulmazlık kararı sonrası ilk açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlık teklifi konusunda, “Referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80’le bir ders verecekti”

Memleketi Rize’de Ticaret Odasının ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlık teklifi konusunda CHP’nin gösterdiği iki yüzlü tavrı eleştirerek, “İki gün önce yapılan oylamada desteklediler mi; desteklemediler. İktidar partisiyle MHP beraberce yüklendiler, 350’yi, 355’i, buraları yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var ve bugün de hamdolsun 376’ya kadar çıktı. Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabii bu, yolu kısalttı. Ama referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size; millet en az yüzde 70, yüzde 80’le bir ders verecekti” ifadelerini kullandı.

“AHLAKEN SIKINTILISIN”

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelttiği hakaretamiz ifadelere de “Önce aynaya bak” diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı, “Eğer Türkiye, diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyse, sana bunu söyletmezler, sen burada yaşayamazsın. Adeta ağızlarından affedersiniz salyalar akıyor, kendilerinin de yanında olanların da. Bir taraftan ’Atatürkçüyüm’ diyeceksin, öbür taraftan seçim sandıklarından, bir gireceksin çıkamayacaksın. İki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, çıkamayacaksın, sadece hakaretle netice almak isteyeceksin. Alamazsın, bu millet sana ’yürü’ demez. Çünkü ahlaken sıkıntılısın” diye konuştu.

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini anlatan Cumhurbaşkanı, “Bu ülkeyi iç savaşa götüremeyecekler ve Allah’ın izniyle bu ülkede terörü bitireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.