İhanetin eyalet şeması ortaya çıktı!

İhanetin eyalet şeması ortaya çıktı!
Fetullahçı terör örgütü (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında devam edilen soruşturmada, örgüt üyelerinin nasıl ‘Paralel Devlet Yapılanması’ oluşturduklarını ortaya koyan ‘Eyalet yönetim’ şeması’ ortaya çıktı.

Fetullahçı terör örgütü (FETÖ/ PDY)'nün eyalet şeması gerçekleştirilen operasyon kapsamında ele geçirildi.

Belgeler, örgütün devletin içinde kurduğu Paralel yapılanmayı da gözler önüne serdi. Manisa’da Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy’un talimati ile FETÖ/PDY’nin emniyet kanadına Manisa merkezli olarak Denizli, Van, Kütahya, Batman ve İstanbul’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 15’i tutuklandı, 5 hakkında adli kontrol kararı alındı. Yapılan soruşturma ve araştırmalarda, örgütün bir şema hazırladığı ortaya çıktı. 

sk5h5_1463893766_164.jpg
 

HER HAFTA TOPLANTI

“Manisa Eyaleti” şemasına göre, örgütün bu ildeki eğitim kurumlarının genel koordinatörü Abdurrahim Şahin, sözde Manisa Valisi imiş. AFAD Şube Müdürü Cemalettin Altay ise Manisa İl Emniyet Müdürü imiş. Sözde eyalet vali, emniyet müdürü ve şube müdürlerinin, her hafta düzenli toplantı yaparak, ‘Şehri yönettiği’ ortaya çıktı. Soruşturmada, örgüt üyelerinin, devletten aldıkları maaşın yüzde 10’unu da örgüte bağışladığı belirlendi. 

SÖZDE VALİ FİRARDA

Hakkında yakalama kararı bulunan sözde eyalet valisi Abdurrahim Şahin’in ise kaçtığı ama sözde emniyet müdürü ve şube müdürlerinden oluşan 10’a yakın ismin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.