Taliban lideri Mansur öldürüldü

Taliban lideri Mansur öldürüldü
Afganistan'dan yapılan açıklamaya göre Taliban lideri Mansur'un ABD tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırı sonucunda öldürüldüğünü bildirdi.

NDS tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afgan istihbaratının Mansur'u uzun süreden bu yana takip ettiği belirtildi.

TALİBAN LİDERİ MANSUR ÖLDÜRÜLDÜ

Mansur'un, dün Pakistan'ın Balouchistan eyaletinin Dalbandine bölgesinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, saldırıda Mansur'un bir arkadaşının da öldüğü aktarıldı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞTI

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mansur'un dün Pakistan'da düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü kaydetti.

TALİBAN DÖNEMİNDE HAVACILIK BAKANIYDI

Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. ABD liderliğindeki NATO güçlerinin askeri müdahalesi sonucu Taliban iktidarının sona ermesinin ardından örgütünün yönetici şura üyesi olan Mansur, son beş yıldan beri Taliban lideri Molla Ömer'in yardımcısı olarak görev yapmıştı ve örgütün icra işlerine bakıyordu.

TEMMUZ 2015'TE TALİBAN LİDERİ OLMUŞTU

Örgütün lideri Molla Ömer'in ölmesinin ardından Afganistan Taliban'ı, Temmuz 2015'te Mansur'u, yeni liderleri olarak belirlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.