Nafia Kuş’dan gümüş madalya

Nafia Kuş’dan gümüş madalya
Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde bayanlar +73 kiloda Nafia Kuş gümüş madalya kazandı.

Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde bayanlar +73 kiloda Nafia Kuş gümüş madalya kazandı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize edilen ve 47 ülkeden 387 sporcunun katılımıyla İsviçre’nin Montrö şehrinde düzenlenen 22. Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde bayanlar 73 ve +73, erkekler 87 ve +87 kilolarda mücadeleler yapılırken, Türkiye’yi 5 sporcu temsil etti. Şampiyonanın ilk 3 gününde 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya elde eden Türkiye, son gün Nafia Kuş ile 1 gümüş madalya daha kazandı.

+73 kiloda mücadele eden ve 3 numaralı seribaşı olarak şampiyonaya katılan Nafia Kuş, ilk turu bay geçtikten sonra çeyrek finalde Almanya’dan Lorena Brandl’ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rusya’dan Olga İvanova ile karşılaşan milli tekvandocu, güçlü rakibini 4-3 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Dünya şampiyonu İngiliz sporcu Bianca Walkden ile karşılaşan Nafia Kuş, son 30 saniyesine 3-2 önde girdiği karşılaşmayı 5-4 kaybederek, Avrupa ikincisi oldu.

Şampiyonun son gününde mücadele eden erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel ve +87 kiloda Kaan Kılıç çeyrek final, bayanlar 73 kiloda Şeyma Nur Söğüt ve Ebru Yümlü ikinci turda şampiyonaya veda etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.