ABD'li komutandan terör örgütüne ziyaret

ABD'li komutandan terör örgütüne ziyaret
ABD’nin üst düzey isimlerinden general Joseph Votel, beraberinde getirdiği 10 gazeteci ile Kobani’de terör örgütü YPG’yi ziyaret etti.

ABD’li yetkililer terör örgütü YPG’yi artık bütün dünyaya göstere göstere ziyaret ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi ziyaret eden son ABD’li yetkili oldu ve bunu beraberinde 10 gazeteci getirerek yaptı. Önceki ziyaretlerin aksine, Votel, ABD’nin terör ziyaretini saklamadı ve yanındaki gazeteciler için ‘İnsanlar burada ne yaptığımızı bilme hakkına sahip olmalı’ ifadelerini kullandı. Votel - YPG görüşmesinin Rakka’ya yapılacak operasyon için gerçekleştiği öğrenildi.

PYD LİSTE VERDİ

General Joseph Votel’in YPG’li yetkililer ile görüşmesi bu güne kadar gerçekleştirilmiş en üst düzey ziyaret. Yerel medyadan alınan haberlere göre ABD’li general Kobani’de çoğunluğunu YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileri ile görüştü ve görüşmede DAEŞ’in sözde merkezi Rakka’ya düzenlenecek operasyon ele alındı. Ziyaret sonrası DSG komutanlarından Dijwar Xebat, General Votel’in Rakka operasyonuna başlamaları durumunda kendilerine gerekli desteği vereceklerini söyledi. Bir başka DSG’li Karhaman Hasan da, ABD’ye çoğu ağır silah olan ihtiyaç listesini ilettiklerini söyledi. Buradan Ürdün’e geçen general, ziyaret hakkında, ‘Bu görev için sorumluluğum var ve buraya gönderdiğimiz insanlardan da ben sorumluyum. Bu yüzden buraya gelip onların nelerle muhatap olduğunu ve ne riskler taşıdığını paylaşmak çok önemli’ ifadelerini kullandı.

Rusya Kastillo’yu bombaladı

Rus savaş uçakları, dün Halep’in tek ikmal hattı olan Kastillo Yolu’na Şubat ayından beri en yoğun saldırıları gerçekleştirdi. Associated Press’e konuşan muhalif yetkililerden Zekeriya Malahefci ‘Gece 1.00’den sabah saat 10.00’a kadar Rus jetleri Handara-Kastillo cephesine saldırılar gerçekleştirdi’ dedi. Rusya, Halep civarındaki muhalifleri DAEŞ ve El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’ni vurma bahanesi bombalıyor. Ancak, Halep’te DAEŞ ve Nusra unsurları bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum