Petrol Ofisi'nin ismi değişiyor

Petrol Ofisi'nin ismi değişiyor
Petrol Ofisi'ni almayı hedefleyen Opet, markayı aldıkları takdirde ismini değiştirip yola devam edeceklerini duyurdu.

 

Opet Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, Petrol Ofisi ile ilgilendiklerini kaydederek 'Alırsak Petrol Ofisi olarak devam etmeyiz, marka yıprandı' dedi.

Azeri petrol şirketi Socar, Katarlı bir yatırımcı ve Koç Topluluğu Enerji Grubu’nun ihale ile ilgilendiği medyada yer almıştı.

İlk olarak 2006 yılında Petrol Ofisi’nin yüzde 34 hissesini 1 milyar 54 milyon dolara satın alan OMV, 2010’da Doğan Grubu’ndan kalan hisselerin yüzde 54’ünü 1 milyar Euro’ya alarak şirketteki payını yüzde 90’ın üzerine çıkarmıştı.

2002 yılında kurucusu olduğu OPET’teki hisselerinin yüzde 50’sini Koç Topluluğu’na satan Öztürk, ihale ile ilgili bazı ayrıntıları veriyor:

“Ne olursa olsun alacağız diye bir şey yok ama ihale ile ilgileniyoruz. Alırsak Petrol Ofisi olarak devam etmeyiz, marka yıprandı.”

‘REKABETİ ENGELLEMEZ’

Gruptaki akaryakıt dağıtım şirketlerinden Sunpet’in yüzde 18, Opet’in yüzde 23-24 pazar payı olduğunu söyleyen Öztürk “Rekabet Kurumu’na göre, pazarın yüzde 45’ten fazlası aynı grupta olamaz. Biz zaten o sınırın altındayız. Toplam pazar payımızı yüzde 30’a çekmek istiyoruz” diyor.

Petrol Ofisi’nden sonra ikinci büyük dağıtım şirketi olan Opet’in marka yönetimi yeteneğini ön plana çıkaran Öztürk, “OMW, 3 milyar dolar verip satın aldığı Petrol Ofisi’nden yılda 1.2 milyar dolar zarar ediyor, 1.3 milyar dolar da borcu var. Kârsız toptan satışlar yapıyorlar. Örnek; 3’üncü havayolu inşaatına çok ucuza mazot veriyor. Biz kârlı bir modele geçeriz” diyor.

Petrol fiyatlarının düşmesinden, son 2-3 yılda 150 milyon dolarlık kayba uğradıklarını belirten Öztürk, petrol sektörünün serbest piyasaya uyum sağlamadığının da altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.