Erdoğan'ın ağırladığı siyonistlerden "soykırım" kararı

Erdoğan'ın ağırladığı siyonistlerden "soykırım" kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şubat ayında Beştepe'de ağırlayıp İsrail'le ilişkilerin düzeltilmesi sürecini görüştüğü Siyonizm’in küresel lobi örgütü ADL, sözde "Ermeni soykırımı"nı tanıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Şubat ayında Beştepe'de ağırlayıp İsrail'le ilişkilerin düzeltilmesi sürecini görüştüğü ABD'deki küresel Siyonist lobi örgütü ADL, sözde "Ermeni soykırımı"nı tanıdığını bildirdi. 

Yahudi kuruluşu olan ve sözde "İftira ve İnkârla Mücadele Derneği" (ADL) 1915’te Osmanlı topraklarında yaşanan tehcir ve katliamları resmen ‘soykırım’ olarak adlandırdı.

ADL Ulusal Direktörü Jonathan Greenblatt, 1915'i “Şüpheye yer vermeyecek şekilde soykırım” sözleri ile tarif etti ve "soykırım"ın inkâr edildiğini, bunu kınadığını söyledi.  

ADL tarafından 2005’te, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Üstün Cesaret Ödülü’ takdim edilmişti.


untitled-3-002.gif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şubat ayı başında Türk Musevi Cemaati lideri ve Amerika'daki Yahudi derneklerinin çatı kuruluşundan bir heyeti kabul etmiş; basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürmüştü. Görüşmede Siyonizm’in küresel lobi örgütü ADL'nin temsilcileri de hazır bulunmuştu. Mavi Marmara krizinin ardından iki ülke arasında normalleşme arayışlarının devam ettiği bir dönemde gerçekleşen görüşme hayli dikkat çekmişti.

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum