Akdağ yeniden Bakanlar Kurulu'nda

Akdağ yeniden Bakanlar Kurulu'nda
AK Parti'nin sağlık politikasını inşa eden Recep Akdağ, Sağlık Bakanı olarak yeniden Bakanlar Kurulu'na girdi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 65. hükümette Sağlık Bakanı olarak açıklanan Recep Akdağ, kendisine bakanlık görevi verilmesi haberini AK Parti Grup Toplantısı sırasında aldı.
 
Yeni Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı olduğunu AK Parti Grup Toplantısı'nda öğrenmesinin ardından basın mensuplarının, "Görevi bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Ne bekliyordum ne beklemiyordum bize görev verilirse yaparız" cevabını verdi.

sdfdfffffffffffffffffffffffffffff.jpeg

Recep Akdağ kimdir?

Recep Akdağ (8 Mayıs 1960, İspir, Erzurum), Türk hekim ve siyasetçidir.
İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da, lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan, 9 adet makalesi bulunmaktadır. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı.
 
Recep Akdağ 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır. 18 Kasım 2002'den 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı'dır.

Vatan
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum